BIZARR

Amputálták a péniszét, mégis apa lesz!

A 21 éves dél-afrikai fiúnak 3 évvel ezelőtt egy rosszul sikerült tradicionális körülmetélés miatt súlyosan elfertőződött és mûködésképtelenné vált a pénisze, amit szinte teljesen el kellett távolítani. Tavaly viszont új esélyt kapott, hogy ismét férfi lehessen.
  • Szerző: Ripost

A komplikált transzplantációs műtétet, a világhírű sebész, Dr. Van der Merwe vezette. Kilenc órás műtéttel egy donor által felajánlott szervet ültettek a fiú 1 cm-es csonkjára. A műtét még tavaly decemberben történt, de az orvosok csak most számoltak be az eljárásról, miután kiderült, az átültetés sikeres volt.

„Bebizonyítottuk, hogy ez a beavatkozás sem lehetetlen.  Képesek vagyunk átültetni egy olyan bonyolult működésű szervet is, mint amilyen a pénisz"

Az orvosok a teljes felépülést 2 évre saccolták, de a várakozások ellenére, a betegük három hónap alatt meggyógyult. Visszanyerte urológiai és reprodukciós képességét. Ráadásul barátnője 4 hónapost terhes. Ebből is látszik, hogy a beültetett szerv jól igen működik!

A decemberi transzplantáció az első volt egy kísérletsorozatban, amelyben további kilenc hasonló átültetést terveznek a Dél-afrikai Köztársaságban. Átlagosan ugyaanis 250 fiatal férfi veszti el nemi szervét rosszul végrehajtott tradicionális beavatási szertartás során végrehajtott  körülmetélés miatt. Közülük sokan nem tudják feldolgozni ezt a traumát és öngyilkosok lesznek. Ráadásul évente mintegy 400-an belehalnak a fertőzés szövődményeibe.

És ezeket olvastad már?