RIPOSTER

Bor­zal­mas for­du­lat: ál­la­to­kat is kín­zott a bor­sod­ná­dasdi ti­ni­lány gyil­kosa

Ro­land­ról töb­ben is ál­lí­tot­ták ko­ráb­ban tisz­te­let­tudó fiú volt, né­hány hely­béli azon­ban el­árulta, az utóbbi idő­ben nem csak az volt a baj vele, hogy dro­go­zott.
címkék:
  • Szerző: Cs.R.

Borsodnádasdot sokkolta, amikor kiderült, hogy a 20 éves B. Roland ölte meg a 17 éves Csengét. Az emberek nem értették, mi történhetett, a legtöbben, ahogy Roland is, a drog számlájára írták a brutális tett elkövetését.

Fotó: Keller Mátyás
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rolandot fiatalkorában tisztelettudónak ismerték, volt, aki megjegyezte, hogy  fiú még szavalóversenyre is járt, nem volt vele soha semmi baj. Ám néhány helybéli lapunknak azt is elmondta, hogy a fiú nem csak akkor viselkedett furcsán, ha drogozott. Öt kutyájával járta az erdőt, és gyakran kóbor állatokra uszította azokat - írja a szombati Ripost napilap.

Úgy tudom, élvezte is, ha elkaptak egy kóbor macskát és hadd ne mondjam, mit tettek vele

- mondta egy asszony. - Nem tudom, mitől tért le a helyes útról, de aki figyelt, annak látnia kellett, hogy egy ideje nem működtek rendben a dolgok.

Fotó: MTI

A híres pszichológus, Freud már 100 évvel ezelőtt megmondta, hogy az állatkínzás a gyilkosság előszobája lehet. Erről írt tanulmányt Katona István veszprémi állatvédő is.

"Az állatbántalmazás az erőszak és az agresszió megnyilvánulásának egyik formája. Az erőszak márpedig nagyon ritkán jelentkezik elkülönülten, azaz ha valaki erőszakos az állatokkal, nagyon nagy valószínűséggel mással, más körülmények között is hajlamos az erőszakosságra. " Az állatvédő arra hívta fel a figyelmet, hogy

oda kell figyelni arra, aki állatokat bánt, mert jó eséllyel válhat belőle bűnöző. Az állatkínzás egy erős figyelmeztető jel, amit mindig komolyan kell venni.
címkék: