ÉLETMÓDI

Al­bínó cso­da­ba­bát szült a nő, aki­ről azt ál­lí­tot­ták az or­vo­sok, hogy nem lehet gye­reke

Három éven ke­resz­tül si­ker­te­le­nül pró­bál­koz­tak a ba­bá­val, ami­kor csoda tör­tént a nővel.

Az angliai North Yorkshire megyében élő 22 éves Shannon Conarty már majdnem feladta a küzdelmet, amikor valami csoda folytán sikerült természetes úton teherbe esnie. A fiatal nő és párja már bő három éve próbálkoztak a gyermekáldással, klinikáról klinikára jártak segítségért, ám a szakemberek minden esetben azt mondták, hogy Shannon ritka hormonális megbetegedése, a policisztás ovárium szindróma (PCOS) miatt csak és kizárólag mesterséges úton lesz képes teherbe esni - írja a DailyMail.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
"19 éves koromban azt mondták az szakemberek, hogy a betegségem miatt nagyjából 10% annak a valószínűsége, hogy természetes úton teherbe essek. Ráadásul mindig megjegyezték, hogy az idő múlásával az esélyeim folyamatosan romlanak majd"

- mesélte az angol lapnak Shannon, aki úgy döntött 30 éves párjával, hogy versenyt futnak a természettel és minél hamarabb belevágnak a családalapításba. A fiatal pár bő három évig próbálkozott, és már majdnem feladták az esélyét, hogy természetes úton közös gyermekük lesz, amikor nagyjából egy éve, 2018 januárjában sikerült teherbe esnie Shannonnak.

"Szerencsére a terhességem alatt minden jól alakult, nem lépett föl komplikáció. Persze a párom rendszeresen vitt ellenőrzésekre, nagyon féltett engem és a babát is. A valódi meglepetés akkor ért amikor a szülés után a kezembe adták a kis Avat, aki vöröslő szemeivel rám nézett."

- folytatta történetét a kismama, aki először sokkot kapott, amikor elmondták neki, hogy egy albínó kisbabának adott életet. Amikor viszont karjába vette kisbabáját, úgy érezte, hogy ő Isten ajándéka.

"Ava most 5 hónapos és szerencsére nem igényel különleges nevelést, csak azért, mert albínó. Kicsit érzékenyebb a napfényre és az állapotánál fogva rossz a látása. Ennyi az egész. Persze lehet, hogy nem tud pontosan úgy élni majd, mint az egészséges embertársai, de nagyon reméljük, hogy ebből semmilyen hátránya nem származik majd a jövőben. Mi mindenesetre úgy fogjuk felnevelni, hogy pont úgy szeresse magát, mint amilyen."

- fejezte be érdekes történetét a fiatal anyuka, akinek szeretne legalább még egy gyereket vállalni.