INSIDER

Bor­zal­mas tra­gé­dia Rá­kos­ren­de­zőn, az egész teste lán­golt a 14 éves fi­ú­nak

El­ké­pesztő dol­go­kat me­sélt a Ri­post-nak az ott dol­gozó arról a ször­nyű tra­gé­di­á­ról, amely még a múlt hét pén­te­ken tör­tént. A XIV. ke­rü­leti Rá­kos­ren­de­zői Pá­lya­ud­va­ron négy 14 év kö­rüli fiú fel­má­szott egy vas­úti ko­csira, de az egyik fiú sú­lyos áram­ütést szen­ve­dett. Ba­rá­tai ré­mül­ten hív­ták a men­tő­ket.
  • Szerző: Ripost
-  A fiú egész teste lángolt!

– mesélte a -nak egy, a vasúton dolgozó férfi.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Markovics Gábor

– Az összes ruhája leégett róla, csak az egyik zoknija és egy kicsi a nadrágjából, ennyi maradt rajta.

Hétfőn még mindig meg lehetett találni a megégett darabokat a helyszínen, a zöld vagon előtt.

Fotó: Markovics Gábor

- Négy 14 év körüli fiú pénteken három óra körül belépett a vasútállomás üzemi területére - ami szigorúan tilos – és egy vasúti kocsihoz mentek. A „játék” kedvéért két fiú felkapaszkodott a kocsira, majd, aki a tetején állt, megfogta a vezetéket és azonnal áramütést szenvedett! A vezetékekben 25 ezer volt van, ezért se megfogni, se megközelíteni nem szabad! – tette hozzá a döbbent férfi. Társa megpróbált segíteni az áramütést szenvedett fiúnak, ezért lángoló ruhájánál fogva lerántotta a kocsiról.

Fotó: Markovics Gábor

Ekkor az ő keze is megégett. A vasútállomáson dolgozó férfi úgy tudja, hogy a fiú testének több mint 30 százaléka megégett. A többi fiú hívta a mentőket. A közeli bódéból is kirohant egy férfi, ő vette át a telefont, aki végül a fiúkkal maradt a segítség kiérkezéséig. A mentők hamarosan elvitték  mindkét sérültet, akik állapota lapzártánkig nem derült ki.

Eközben a címlapon
Ugyanitt volt már halálos áramütés is
A rákosrendezői pályaudvaron nem ez az első áramütési baleset: nemrég egy 20 év körüli férfi mászott fel a kocsikra, miközben a barátnője fotózta. A vezetékekben lévő feszültség miatt azonnal áramütést kapott és meghalt
Verőcén is volt ilyen haláleset
Hasonló tragédia történt még 2016-ban, amikor a 19 éves B. Botondot a verőcei állomáson halálra rázta az áram. A fiú barátjával játékból kapaszkodott fel a kocsira, ám a szerelvény tetején a kövek megindultak a lába alatt, ezért Botond automatikusan kapaszkodót keresett. Vesztére éppen a felsővezetékekben talált fogást…. A huzalokban 25 ezer volt dolgozott, esélye sem volt a túlélésre.