MAMAKLUB

8 fan­tasz­ti­kus hely Ma­gyar­or­szá­gon, ahová vidd el a gye­re­ke­det

Nem tud­tok kül­földre utazni a nyá­ron? Semmi baj! Ma­gyar­or­szág telis-tele van olyan he­lyek­kel, ame­lyek óri­ási él­ményt je­len­te­nek a gye­re­kek­nek. Meg­mu­tat­juk, hova vidd el őket min­den­kép­pen!

Nincs túl sok szabadságod, és a gyerekekkel hosszú utazásra sem akarsz vállalkozni? Semmi gond: Magyarország is rengeteg élményt tartogat, csak ismerni kell a legjobb helyeket.Eláruljuk, hova menj a gyerekkel, akár egy hétvégi napon, akár hosszasabb nyaralás keretein belül.

Kányavári Sziget - Kápolnapuszta, Bivalyrezervátum

Fotó: MTI

A Balaton melletti bivalyrezervátumban Magyarország legnagyobb bivalycsordája éli mindennapi életét. Emellett találkozhattok egy szürkemarha gulyával, és piknikezhettek is. A bejárat épületben interaktív kiállítás ismerteti a Kis-Balaton élővilágát, a gyerekek az állatsimogatóban léphetnek közvetlen kapcsolatba az állatokkal, külön jegy ellenében lovaskocsival is körbe lehet utazni a rezervátumot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nyitva tartás: Egész évben, ünnepnapokon is nyitva. Nyáron 9 és 19 óra között látogatható.

Belépő: felnőtt: 800 Ft, kedvezményes: 700 Ft, 3-14 éves korig 500 Ft.

Bakonybél: Pannon Csillagda

Fotó: MTI

Magyarország első számú csillagászati ismeretterjesztő élménycentruma nemcsak modern távcsőparkja miatt egyedülálló, hanem azért is, mert 3D-s planetáriumi előadással, interaktív űrkutatási és csillagászati kiállítással is várja az érdeklődőket. A kicsit nagyobbak, iskolások érdeklődésére tart számot elsősorban.

Nyitva tartás: keddtől vasárnapi 10 és 18 óra között tart nyitva, az éjszakai programokra előzetes bejelentkezés szükséges.

Eközben a címlapon

Belépő: felnőtt 2200 Ft, diák 1800 Ft, családi (2 felnőtt, 3 gyerek) 5800 Ft.

Székesfehérvár: Bory-vár

Fotó: MTI

Bory Jenő székesfehérvári építész és szobrászművész szinte egymaga építette fel a várat azon a telken, amelyet a város melletti Mária-völgyben 1912-ben vásárolt meg. Nem annyira épületnek, mint inkább, műalkotásnak, szobornak tekintette a várát, amelyet évről évre bővített. Hét torony, harminc kisebb-nagyobb helyiség, köztük három műterem, szobrok, képek, műtárgyak - ezt mind megcsodálhatjátok, ha ellátogattok ide.

Nyitva tartás: november 16.-ig minden nap 9 és 16 óra között tart nyitva.

Belépő: felnőtt 1500 Ft, diák 700 Ft, 6 év alatt ingyenes.

Tihany: Levendula-ház

Fotó: MTI

Érdemes kihasználni a levendula-virágzás hátralevő napjait! Tihanyban interaktív kiállítással, élménykerttel, ajándékbolttal, teázóval, kézműves és természetismereti programokkal, és természetesen fantasztikus illatú levendulával vár a tihanyi Levendula-ház. Érdemes beiktatni a balatoni kirándulások programjába.

Nyitva tartás: június 1-től augusztus 31-ig 9-19 óráig, október 1-től november 17-ig és március 14-től április 30-ig 10-16 óráig,  november 18-tól március 10-ig szombaton és vasárnap 10-15 óráig.

Belépő: felnőtt 1200 Ft, kedvezményes 1000 Ft, 3 és 14 év között 600 Ft, családi jegy (2 felnőtt és legalább 2 gyerek) 2700 Ft.

Celldömölk: Kemenesi Vulkánpark

Fotó: MTI

Itt a helyetek, ha szeretnétek jobban megismerni és megérteni a tűzhányók működését. Az 1000 négyzetméteres, vulkáni működésről szóló kiállítás a klasszikus múzeumot a modern technikával, érintőképernyős monitorokkal és szimulátorokkal ötvözi.

Nyitva tartás: hétfőn zárva, március 1 és október 31. között 10-18 óráig.

Belépő: felnőtt 2400 Ft, diák 1200 Ft, családi (2 felnőtt, 3 gyerek) 4000 Ft, 6 év alatt ingyenes.

Gemenc

Fotó: MTI

Európa legnagyobb kiterjedésű ártéri erdején kisvasúttal utazhattok végig, de kerékpárbérlésre, kerékpáros és gyalogos túravezetésre is van lehetőség. Egy kis szerencsével az erdő egyedülálló vadvilágát is megfigyelhetitek.

Nyitva tartás: A kisvasút menetrendjét és a jegyárakat itt találod.

Szarvasi Arborétum és Mini Magyarország

Fotó: MTI

A minden évszakban látványos Arborétum mellett 2013-ban nyitott meg a Mini Magyarország, ahol hazánk híres épületeinek mini változatát csodálhatjátok meg: itt van szegedi Dóm, a kecskeméti Cifra Palota, a Lánchíd, és még sok csodás épület. A helyszínek között közlekedő modellvasutat a gyerekek indíthatják el. Az Arborétumban sétahajózni is lehet.

Nyitva tartás: Az Arborétum egész évben, ünnepnapokon is látogatható reggel nyolctól sötétedésig. A Mini Magyarország április 1 és szeptember 30 között 8 és 19 óra között, októberben 8 és 18 óra között, november 1 és március 31. között pedig az időjárási viszonyok szerint tart nyitva.

Belépő: kombinált jegy felnőtt 2750 Ft, gyerek 1700 Ft, 3 év alatt ingyenes.

Hortobágy

Fotó: MTI

A legendás magyar Puszta minden évszakban látványos: a tanulságos élményekről a Pusztai Állatpark, a Vadaspark, és a Madárkórház meglátogatása gondoskodik, utazni pedig a Hortobágyi Kisvasúttal érdemes.