NÍNÓ

52 mig­ránst fog­tak Her­ceg­szán­tó­nál

A mig­rá­ció a brüsszeli bü­rok­ra­ták sze­rint már nem lé­te­zik. Leg­alábbis ezt ál­lít­ják. A gya­kor­lat azon­ban azt mu­tatja, hogy az Uni­óba igyek­vők ezt a hírt nem hal­lot­ták, mert vál­to­zat­la­nul ost­ro­mol­ják még a le­zárt or­szág­ha­tá­ro­kat is. Ezt bi­zo­nyítja, hogy szerda este fél­száz il­le­gá­lis ha­tár­át­lé­pőt fog­tak Her­ceg­szán­tó­nál.
  • Szerző: Ripost

A migránscsoportot szerda este tartóztatták fel a rendőrök, mindannyiukat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A férfiakból álló csoport afgán állampolgároknak vallotta magát, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni - közölte a rendőrség.

A hatóságok a jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Ugyancsak illegálisan próbáltak többen is Magyarország területére lépni Röszkénél.

A rendőrök 2019. május 22-én 22 órakor egy görög honosságú kamionban négy, míg néhány órával később egy észak-macedón teherautóban két határsértőt találtak megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában.

Ezek a határsértők is afgánoknak vallották magukat, náluk sem volt személyi azonosító okmány - őket is visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Eközben a címlapon

Brüsszel szerint vége a migránsinváziónak...