OTTHONKA

10 tárgy, amit soha, de soha ne tegyél a mosogatógépbe

Ma már minden háztartásban megtalálható ez a gép, ami nagyon megkönnyíti az életünket. Sok mindent elmosogathatunk benne, de nem mindent tehetünk bele, ezért csak óvatosan ezekkel a tárgyakkal.

A mosogatógép a hétköznapi életünk része, és valljuk be, hogy szeretjük is kihasználni a lehetőségeit. De vannak olyan tárgyak, amiket soha nem tehetünk be ebbe a háztartási gépbe, mert könnyen tönkretehetjük vele. Megmutatjuk mik azok a dolgok, amiket továbbra is kézzel kell elmosogatnunk!

1. Sajtreszelő

A mosogatógép nem tudja az apró résekbe beszorult sajtdarabokat eltávolítani. Mosogasd kézzel, ha nem akarod később a felázott sajtdarabokat is látni rajta.

2. Réz edények

Ezek a tárgyak csúnyán elszíneződnek a hosszas mosogatástól. Érdemes hozzájuk speciális tisztítószert használni.

3. Fából készült dolgok

A fából készül konyhai eszközök, ha megszívják magukat vízzel,  pillanatok alatt elgörbülnek, elveszítik színüket és formájukat. Ha szeretnéd, hogy sokáig szépek legyenek, kézzel mosogasd inkább ezeket a tárgyakat.

4. Kristály poharak

Ezt a drága üvegpoharat tilos mosogatógépbe tenni! Eltörhet, megrepedhet, kicsorbulhat vagy elveszítheti gyönyörű csillogását.

5. Öntöttvas serpenyő

Ez az edény magába zárja a folyadékokat, így akár a mosogatólé ízét is megtartja, ami valljuk be, nem túl előnyös dolog. Érdemes a használati utasítás szerint tisztítani ezeket a serpenyőket, és soha ne tegyük mosogatógépbe őket.

6. Tapadásmentes edények

Ha a gyártó nem engedélyezte ezt a fajta mosogatást, könnyen elveszítheti a tapadásmentességét az edényünk. Mielőtt mosogatógépbe teszed, feltétlenül tájékozódj.

7. Utazó poharak

A mosogatógép tönkreteszi a minitermosz gumitömítését és a beszivárgó víztől egy idő után dohos szagú lesz a bögre.

8. Címkés üvegek

A leázott címkék eltömíthetik a gép szűrőjét, ami akár nagyobb kárt is okozhat. Mindenképp csak ezek leáztatása után tedd bele a gépbe ezeket.

9. Profi kések

A magas hőmérsékletű víz ártalmas a kések élének, és fontos a gyors száradás is, ezért mindig kézzel mosd el ezeket.

10. Nagymama étkészlete

A mosogatógép pillanatok alatt eltünteti az aranyszegélyt, vagy a kézzel festett díszítéseket. Ezeket a tárgyakat is jobb óvatosan tisztítani.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?