Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2017.11.14.

80 millióért takarítottak a migránsok után, de Kocsis Mátét zaklatták...

Végül felmentõ ítélet született abban a perben, amit a Soros György pénzelte Helsinki Bizottság indított a 8. kerületi polgármester ellen. Csak mert bírálni merte a frissen felújított parkot tönkretevõ migránsokat!

A spekuláns pénzén működő szervezet képes volt bíróságon megtámadni a polgármestert, csak mert szóvá merte tenni a tűrhetetlen állapotokat. Az ügyben ma született elsőfokú ítélet.

A Fővárosi Törvényszék elutasította a megismételt elsőfokú eljárásban a  Soros György pénzelte Magyar Helsinki Bizottság keresetét abban a személyiségi jogi perben, amelyet a VIII. kerületi önkormányzat és Kocsis Máté fideszes polgármester ellen indítottak egy Facebook-bejegyzése miatt, miután migránsok jelentek meg 2015 nyarán a józsefvárosi II. János Pál pápa téren.

Mint ismeretes, tavalyelőtt nyáron, amikor a Keleti pályaudvart és környékét  az utcán élő migránsok ezrei lepték el, valóságos sátorváros jött létre a közeli II. János Pál pápa (korábbi Köztársaság) téren is.

A játszótér volt a vécé...

A  nemrég felújított parkot ellepő, szemetelő, a játszótéren a gyerekek homokozójában dolgukat végző, komoly károkat okozó migránsok tűrhetetlen állapotokat teremtettek.

Kocsis Máté józsefvárosi polgármester az elképesztő, közegészségügyileg is vállalhatatlan állapotok láttán indulatosan kifakadt.

Ezt írta ki a Facebookra:

"A nemrég felújított II. János Pál pápa terünket teljesen tönkretették a népvándorlók. Sátrakat építenek, tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak. Ennyi emberi ürülék pedig még soha nem volt közterületen. Ezért a mai napon határozottabb fellépésre utasítottam a közterület-felügyelőket, és ugyanerre kértem a rendőröket is. Meg fogjuk védeni a közvagyont és minden törvényes eszközzel garantálni fogjuk a józsefvárosiak biztonságát!

Ekkoriban már több ezer, többnyire afgán migráns táborozott a téren,  a maga, nemegyszer törzsi, szokásainak megfelelően.

80 millióba fájt

A 8. kerület a migránsok távozása után láthatott csak neki az okozott károk kijavításának, a közegészségügyet veszélyeztető, sőt járványveszéllyel fenyegető helyzet felszámolásának. Mindenki felszisszent a végén, hogy milyen sokba került mindez! A nemrég felújított park helyrehozatala végül ugyanis 80 milliójába fájt a nem éppen jómódjáról híres "nyóckernek".

 

Nagy magyar közröhej...

Ráadásul ezután elképesztően abszurd okoskodás vette kezdetét! A parkot tönkretevő, telepiszkító migránsok helyett - akik persze már odébbálltak - az áldatlan állapotok ellen kifakadó polgármester ellen indult eljárás!

A Magyar Helsinki Bizottság jelentette fel Kocsis Mátét, mert, indoklásuk szerint, az egyenlő bánásmódról szóló törvény tiltja a zaklatást, azaz a megfélemlítő, ellenséges, megszégyenítő környezetet kialakító magatartásokat.

Okoskodásuk szerint a polgármester a bejegyzésével megszégyenítette, sőt megfélemlítette(!) a gyerekjátszóteret közvécének használó, a parkban 80 milliós kárt okozó migránsokat!

Azt követelték, hogy Kocsis távolítsa el a kifogásolt bejegyzést és nyilvánosan kérjen bocsánatot azoktól a migránsoktól, akik akkor már ki tudja, hol, melyik nyugat-európai országban jártak... Közröhej, mondanák erre az egykori Köztársaság téri vagányok...

 

Kit érdekel a fertőtlenített homokozó?

A polgármester meddő szócséplésnek tartotta az ügyet, és kérte, hogy  peren kívül rendezzék. Ez azonban nem sikerült, mert nem tudtak egy közös szövegben megegyezni.

A Helsinki Bizottság (amelyből  folyamatos szereptévesztés miatt egyik alapító tagja is kilépett) szerint a polgármester posztjában szereplő kijelentések

„általánosítóak, így alkalmasak lehettek arra, hogy sértsék a migránsok, mint társadalmi csoport méltóságát.”

Hogy ebből az érvelésből mit értenének a 80 millióért helyrehozott park használói, a környék lakói? Valószínűleg cifra káromkodásra fakadnának és megköszönnék, hogy a sok millióért fertőtlenített homokozóban  azóta már ismét játszhatnak a gyerekek...

Időközben megszületett az elsőfokú bírósági döntés:

A józsefvárosi önkormányzat és Kocsis Máté polgármester nem követtek el zaklatást menekültek ellen – így döntött a Fővárosi Törvényszék első fokú, nem jogerős ítéletében.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tüntetés Debrecenben: Anyák napján tüntetget Magyar Péter - itt vannak a részletek!

origo.hu

Széphalmi Juliska alá került T. Danny

borsonline.hu

Már nincs sok hátra, 3 csillagjegy életét felforgatja az Újhold

magyarnemzet.hu

Kitört a pánik, aztán a népharag amiatt, amit a pékáru között találtak egy magyar áruházban

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

hirtv.hu

Mentőhelikopter szállította kórházba a soproni cirkuszi balesetben súlyosan megsérült férfit

origo.hu

Stana Alexandra megmutatta ritkán látott édesanyját

mindmegette.hu

Betétdíjas palackokra váltott a Szentkirályi, az ásványvíz és a Pepsi is érintett

ripost.hu

Dárdai kiborította a bilit; Szoboszlai is nagy gondban

ripost.hu

Óriási balhé a stúdióban! Egymásnak feszültek a TV2 sztárjai

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

ripost.hu

Tolvai Reni a végzet asszonyaként pózol: szexi bőrruhából villantotta meg kerek popsiját

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

BOZÓT

Óráink vannak hátra, újra visszatérnek a fagyos reggelek

BOZÓT

Hatalmas a dugó Budapest határában, 10 kilométeres a kocsisor

POLITIK

Gyurcsány testőre vigyáz Karácsonyra is

POLITIK

Magyar Péter összeállt azzal, aki nárcisztikus idiótának tartja

POLITIK

Tüntetés Franciaországban, migránskéselés áldozata lett egy 15 éves fiú

POLITIK

Az oroszok új rakétája 18 ezer kilométerre elér

POLITIK

Kijev kirobbanthatja a III. világháborút

POLITIK

Karácsony-káosz, ezt kapták öt év alatt a budapestiek