BIZARR

Robban a cukiságbomba! Így pancsol a Városligetben a bébi elefánt!

Az állatkert lakói nem szenvednek a forróságtól, még lubickolnak is a nyári hőségben. A vízilovak jégkrémet majszolnak, a pingvinek hûsítő zuhany alatt tollászkodnak.

A Fővárosi Állatkert lakóit nem viseli meg a hatalmas hőség. Persze ebben nagy segítségükre vannak a gondozók, akik hűsítő zuhannyal és ínycsiklandozó jeges finomságokkal kényeztetik őket.

Állati kánikula

Fontos, hogy a hőségben is a lehető legjobban érezze magát minden állat.  Ehhez azonban az szükséges, hogy olyan körülmények között éljenek, melyek megfelelnek a természetes élőhelyüknek. Az állatkert minden évben felkészül a nyári forróságra, így semmilyen gondot nem okoz a hőség - nyilatkozta a %%-nak Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője.

Fontos a folyadék

Nyáron sokkal nagyobb figyelmet fordítanak a gondozók a vízutánpótlásra, így a lakók lédúsabb ételeket kapnak.

A napi elefántzuhany talán még kellemesebb az ormányosoknak ebben a nagy hőségben. 

A vízilovak pedig alig várják, hogy kedvenc csemegéjüket jégkrém formájában fogyaszthassák el. Ebben a nagy melegben szinte egész nap pancsolnak a medencében.

A tigrisek, annyira nem rajonganak a vízért, de megesik, hogy a kánikulában mégis inkább a különbejáratú, privát vízesésükben áztatják magukat.

A majmok ritkán élvezhetik a fagyasztott csemegét, inkább csak gyümölcsöket kapnak, mert

a jeges finomságtól könnyen megfájdul a torkuk. Így ez a kiváltság általában csak a medvéknek és a vízilovaknak jár.

A pápaszemes pingvinek imádnak a párakapuban hűsölni. Rendszerint nagy a tumultus, de végül mindenki megtalálja a helyét.

A pingvinek páraszerkezete egyébként pontosan ugyanolyan, mint a látogatóknak felállított hűsítő kapu. Így, ha átmegyünk egy ilyen alatt, kicsit pingvinnek érezhetjük magunkat.

A krokodil ma úgy döntött nincs szüksége vízre, inkább napozik. Ebben barátra is talált egy apró gyík társaságában!

Ezzel szemben a papagáj szívesen mártózott meg a medencében ebben a nagy melegben.

 

 

 

És ezeket olvastad már?