BIZARR

A kilencvenes évek legdermesztőbb magyar slágerei

Fogadjunk, hogy az összes dalról, amit itt felsoroltunk, eszedbe fog jutni egy-egy kamaszkori emlék. De megvannak még a legütősebb sorok és a legbizarrabb klipjelenetek is az emlékezetedben?

Orsi: Ha lemegy a nap

Kedvenc sorunk vitathatatlanul az "egy fiú kell, ki egy kicsit szexi, s ha nemet mondok, újrakezdi"... Vajon hogyan állná meg a helyét ez a sor most, amikor a nőjogi szervezetek azon dolgoznak, hogy végre mindenki megértse: a nem az nem? A klipet tekintve a fantasztikus, integető mozdulatok mellett külön szeretnénk felhívni a figyelmet az elképesztően lelkes férfitáncosra is.


Kozsó: Szomorú szamuráj

Hihetelenül nehéz kiválasztani bármelyik szövegrészletet vagy jelenetet ebből a slágerből. Minden szava és minden képkockája igazi kincs. Kezdjük először Kozsó szúrós tekintetével.


És a klip, amitől sokszor zavarba estél? Arra emlékszel, hogy micsoda megrázó markolászások voltak benne?


Mielőtt elfelejtenéd, szeretnénk emlékeztetni az egyik legtökéletesebb raprészletre is:
"Egy mágustól lestem, festem a testem!
Nyerő az erő, míg az ész felemelő!
Agyam alatt az alap izmom, ha dagad...
Abból fakad minden baj, ha egyszer elapad!"

Soho Party: Gyere táncolj

A Gyere táncoljnak nem a szöveg volt az erőssége. Annyira semmitmondó, hogy még egy valamirevaló humoros részt is alig lehet összeollózni belőle. De mit számít ez, ha olyan nagyszerű képsorok voltak benne, mint például ez itt?

 

 


Hip Hop Boyz: Megbántottak

Nem csak a Soho Party, de a Hip Hop Boyz is kifejezetten erős volt a táncban. Ez itt az egyértelmű kedvencünk a klipből, nem is vitás.

 

 


Bestiák: A reggel túl messze van

Hogyan is lehetne elfelejteni a "de ha jó, ee!, bravó, ee! kiabálj, ee!" és hasonló sorokat? És a ruhák és a frizurák? Na meg a mozgás? A divat állítólag ismétli önmagát. Reméljük, hogy ez az állítás erre a szürreális, copfos hajkölteményre azért nem lesz igaz.


Emergency House: Dübörög a ház

Egy korszak teljes trendkörképe megtekinthető ebben a néhány perces klipben. Először is a frizurák.


Aztán persze az elképesztően menő karlengetés.


És azok a ruhák, legfőképpen a láthatósági mellény, mint divatkellék...?

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?