1 éve

Veszélyes kihívás terjed a neten, őrület, hogy már megint mit művelnek a tinik

Rengeteg mindenre jó az alufólia a háznál; de arra kevés háziasszony gondolt, hogy a tizenévesek ilyen őrültséget tesznek vele. Legrosszabb esetben akár a házat is felgyújthatják...

Az alufólia-kihívás a legújabb veszélyes őrület a neten. Nem ez az első, és gyanítjuk, nem is az utolsó ilyen kihívás: az elmúlt években többször kaptak kisebb szívrohamot a szülők, elég csak a fülhallgató-kihívásra gondolni, aminek az volt a lényege, hogy a sovány lányok kétszer is a derekuk köré tudják csavarni a fülhallgató zsinórját; tinilányok tucatjai koplaltatták magukat a veszélyes trend miatt. Az alufólia-őrülettel pedig legjobb esetben csak a mikró robban fel, rosszabb esetben a ház is leéghet.

Kisebb sokkot okoz a szülőknek az alufólia kihívás Fotó: Pexels.com

Az egész azzal kezdődött, hogy egy fickó feltöltötte Twitterre a képet arról, hogyan varázsolt teljesen simára egy alufóliából gyűrt gombócot. A végeredmény egy csillogó fémgömb lett, és az internet megőrült érte, fiatalok és idősek tucatjai ültek neki, hogy elkészítsék a maguk alufólia labdáját.

Az eredeti változat kalapáccsal és végtelen türelemmel készült: a férfinak három napjába telt, hogy elérje a tökéletes sima állapotot.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

ranran (@tomooo.25) által megosztott bejegyzés

Vannak azonban, akik tudni vélnek egy egyszerűbb módszert, ami állításuk szerint mindig működik, és nem kell napokig csiszolgatni az alufólia gombócot. Egyszerűen csak meg kell fogni, bedugni a mikróba, és egy percet maximum fokozaton járatni a gépet. Mondani se kell, hogy józan paraszti ésszel ez nem csupán egy kretén, de veszélyes ötlet is, hiszen a mikróban semminek nincs helye, ami fémből készült – mégis egyre több tini próbál ily módon fém labdát készíteni alufólia gombócból. A végeredmény pedig ehelyett szikrázás, lángok, és sok esetben robbanás.

Alufóliát tenni a mikróba ugyanis nagyságrendekkel rosszabb, mint a fém kiskanalat a teásbögrében felejteni: az alumínium pillanatok alatt felforrósodik, és nem csupán lángra kap, de fel is robbanhat. Ez még legjobb esetben is azt jelenti, hogy a mikró üvegtányérja ripityára törik – rosszabb esetben a gép is tönkremehet, de össze lehet így hozni egy lakástüzet is. A szakértők a fejüket fogják, és figyelmeztetik a szülőket: érdemes nagyon odafigyelni, mit csinálnak a csemeték.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!