KÜLFÖLD

Szörnyen életveszélyes kihívás terjed! Már több mint 3 millióan látták

Még az orvosok is rettegnek tőle: mindenkit arra kérnek, hogy ne próbálja ki!
  • Szerző: Ripost

Azután indult el a lavina, hogy egy TikTok felhasználó arról töltött fel videót, hogy pénisznövelő krémet kent az ajkaira, hogy azok teltebbnek tűnjenek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
@jerrybmaldonadoIf you know what movie I’m talking about please tell me because I want to watch it again #beauty #lips♬ original sound – Jerry Mal

A videóból kihívás lett: már több mint 3 millióan látták a felvételt, és közülük egyre többen próbálják ki a veszélyes kihívást. A szert eredetileg erekciós problémákra fejlesztették ki, és értágulatot idéz elő, amitől a kezelt rész ideiglenesen megduzzad. Ugyan emiatt valóban eléri a kívánt célt a krém az ajkakon, az orvosok óvatosságra intenek: ez akár életveszélyes is lehet.

A bőrgyógyász szerint ezek a krémek fogyasztásra nem alkalmasak, ám a nem megfelelő használattal fennáll a lenyelés veszélye. Egy másik orvos ugyanezt gondolja: dr. Ross Perry, bőrgyógyászati orvos szerint súlyos allergiás reakciót is kiválthat a kihívás: szúró fájdalom, tartós duzzanat és hólyagosodás is felléphet, ráadásul ha szájon át felszívódik, szívproblémákat is okozhat – írja az Unilad.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?