RETRO RÁDIÓ

Õrület, miből készül a szuper egészséges új kávé!

Õrület, miből készül a szuper egészséges új kávé!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 10. 18. 09:00

Egy japán nyugdíjas új divatot indított útjára: koffeinérzékenyek és kismamák által is fogyasztható kávépótlóból készít olyan vérpezsdítõ forró italt, ami az egész szervezetre gyakorol pozitív hatást. Megdöbbensz, ha megtudod, mi az alapanyaga!

A japán Aomori prefektúra két ajándékboltjában januártól kapható a különleges kávé, egy japán nyugdíjas találmánya.

 

A környék Japán fokhagymatermelő központja, így nem csoda, hogy a helyiek mindenbe fokhagymát teszek, a fagylalttól a kóláig. És most már a kávéba is!

 A fokhagymakávé története a következő: az ötletgazda Simotai Jokimoto 30 éve egyszer elégette a fokhagymás steaket. Egy hirtelen ötlettől vezérelve kiskanállal összetörte az égett fokhagymát, és forró vízzel öntötte le, majd megkóstolta – az ital íze meglepő módon nagyon hasonlított a kávéra.

Amikor Simotai úr nyugdíjba vonult, tökéletesíteni kezdte a találmányát, és körülbelül 5 éve talált rá arra a receptre, amellyel már igazán elégedett. Elektromos sütőn pirítja meg a fokhagymát, majd összetöri, és erre csepegteti a forró vizet. Az eljárást 2015-ben szabadalmaztatta, és ma már saját műhelyében készül az ital, amely teljesen koffeinmentes, viszont rendelkezik a fokhagyma egészségügyi előnyeivel, koffeinérzékenyek és kismamák is fogyaszthatják. A fokhagyma jellegzetes illata miatt sem kell aggódni, teljesen elveszi a pörkölés, bár egy kis pirított fokhagyma-aroma azért visszamarad utána. Ám ez a kis ízcsavar semmi az egészségügyi előnyökhöz képest!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.