tóth gabi
Egy japán nyugdíjas új divatot indított útjára: koffeinérzékenyek és kismamák által is fogyasztható kávépótlóból készít olyan vérpezsdítõ forró italt, ami az egész szervezetre gyakorol pozitív hatást. Megdöbbensz, ha megtudod, mi az alapanyaga!
A japán Aomori prefektúra két ajándékboltjában januártól kapható a különleges kávé, egy japán nyugdíjas találmánya.
A környék Japán fokhagymatermelő központja, így nem csoda, hogy a helyiek mindenbe fokhagymát teszek, a fagylalttól a kóláig. És most már a kávéba is!
A fokhagymakávé története a következő: az ötletgazda Simotai Jokimoto 30 éve egyszer elégette a fokhagymás steaket. Egy hirtelen ötlettől vezérelve kiskanállal összetörte az égett fokhagymát, és forró vízzel öntötte le, majd megkóstolta – az ital íze meglepő módon nagyon hasonlított a kávéra.
Amikor Simotai úr nyugdíjba vonult, tökéletesíteni kezdte a találmányát, és körülbelül 5 éve talált rá arra a receptre, amellyel már igazán elégedett. Elektromos sütőn pirítja meg a fokhagymát, majd összetöri, és erre csepegteti a forró vizet. Az eljárást 2015-ben szabadalmaztatta, és ma már saját műhelyében készül az ital, amely teljesen koffeinmentes, viszont rendelkezik a fokhagyma egészségügyi előnyeivel, koffeinérzékenyek és kismamák is fogyaszthatják. A fokhagyma jellegzetes illata miatt sem kell aggódni, teljesen elveszi a pörkölés, bár egy kis pirított fokhagyma-aroma azért visszamarad utána. Ám ez a kis ízcsavar semmi az egészségügyi előnyökhöz képest!