6 éve

Vízből kiemelkedő ufót üldöztek a brit vadászgépek!

Több észak-angliai városban is különös, távoli robbanásokat lehetett hallani a napokban. Az emberek elõször terrortámadásra gyanakodtak, de utóbb kiderült, hogy "csak" a brit Királyi Légierõ vadászgépei üldöztek egy azonosítatlan repülõ tárgyat a tenger felett.

2016. május 2-án ismeretlen eredetű robbanások hangjai keltettek hatalmas riadalmat több észak-angliai városban is. Leeds, Harrogate és Doncaster lakosai szinte megrohamozták a közösségi médiát, hogy kiderítsék, mi történt. Eleinte csak találgattak, többen terrortámadásra gyanakodtak, és egyre jobban kétségbe estek, hogy nem jutnak hírekhez... Hamarosan azonban szivárogni kezdtek az információk a szemtanúktól és a névtelenségbe burkolódzó bennfentesektől is.

Az RT.com beszámolója szerint a hangrobbanásokat a RAF szuperszonikus meghajtású vadászgépei okozták, miközben egy polgári repülőgépet próbáltak „elfogni”, amivel megszakadt a rádiókapcsolat.

Az esettel kapcsolatban kiszivárgott az orosz Védelmi Minisztérium egyik jelentése is, miszerint a két Eurofighter Typhoon vadászgép egy, a tengerből kiemelkedett azonosítatlan repülő tárgyat próbált elkapni a körzetben...

Az eseményt követő 15 percben a brit kormány megtiltotta a médiának, hogy hírt adjon az esetről, majd kiadtak egy hivatalos közleményt:

„Newcastle repülőtér megerősítette, hogy az AFR1558-as járatát Párizsból, a Charles De Gaulle-ról elkísérték a Newcastle repülőtérre a RAF repülőgépei, amely elvesztette a kapcsolatot a légi irányítással. A repülőgép 22:23-kor biztonságosan landolt.”

Többen azonban kétkedésüknek adtak hangot, hiszen egy polgári repülőgép kíséretéhez nincs szükség hangsebesség feletti gyorsulásra, ami a hangrobbanásokat is okozta.

Az orosz Védelmi Minisztérium jelentése azt állítja még, hogy minden Air France Airbus A320 repülőgép több kommunikációs rendszerrel is el van látva, amelyek szükséghelyzetben minden körülmények között tovább működnek, kivéve akkor, ha a gép lezuhan, vagy felrobban a levegőben. Így szerintük a hivatalos közlemény nem állja meg a helyét...

Állítólag a brit hadsereg és a NATO radarjai, illetve műholdak is észlelték a különös repülő szerkezetet Észak-Anglia partjainál felbukkanni. Azonnal útnak is indultak a Királyi Légierő vadászgépei. Több harci támadást is intéztek az ufó ellen, míg az végül megunta a macska-egér játékot, rákapcsolt, és eltűnt a szemük elől. A gépek mozgását az alábbi radarképen is nyomon lehet követni:

Ufóvadászok szerint az útvonal aligha tűnik normális légi kíséretnek egy utasszállító gép mellé. Ráadásul a titokzatos repülő tárgyat a földről is lefotózta valaki.

Valahogy nem igazán hasonlít egy repülőgépre... De vajon akkor mi lehetett?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!