6 éve

Bigorexia: brutális izmokat növesztett a 38 éves nő

A testképzavarnak egy kevéssé ismert formája a bigorexia. Aki ebben szenved, kicsinek, és jelentéktelennek érzi magát, annak ellenére is, hogy átlag feletti izomzata van. Még nagyobb akar lenni!

Rene Campbell kétgyermekes elvált anyuka. 31 éves koráig hosszútávfutó, és (54 kilósan) nádszálvékony volt. Mindenki irigyelte a testalkatát, de ő nem volt megelégedve, kicsinek, és törékenynek érezte magát. 2008-ban, túl egy nehéz váláson, elhatározta, hogy testépítő lesz. 

Mindössze négy év alatt alaposan kigyúrta a testét, és elnyerte a Nagy-Britannia női testépítő bajnoka címet is. Nem bánta meg, hogy elvesztette a nőies alakját, mert mindig is vonzották a hatalmas izmok. Az emberek felfigyelnek rá, csodálják. Azonban hamar megismerkedett a túlzott testépítés hátrányaival is.

Nem tagadom, borzalmasan nehéz így párt találni, a férfiak többségét ugyanis taszítja az izmos nők látványa. Akiket meg nem, azok az életmódommal nem bírnak megbirkózni.

A sikerei ellenére azonban mindig többet akar. Így folyamatosan tovább edzi és építi a testét. Küldetésének tekinti, hogy ő legyen a világ legméretesebb nője. Az edzésről és a versenyekről nem hajlandó lemondani a férfiak kedvéért sem. 

A most 38 éves Rene Campbell bizony bigorexiával küzd. Az ilyen emberek nem érzik elég jónak a saját fizikumukat. A fizikai fejlettségük ellenére is kicsinek hiszik magukat. Néhányan bő ruhákat viselnek, néhányan szteroidokat használnak, és vannak, akik visszavonulnak a nyilvánosság elől. Folyamatosan újabb, és újabb célokat tűznek ki magunk elé, soha nincsenek megelégedve önmagukkal, és egyre nagyobb izmokat akarnak.

Sokan elérik a fizikai és biológiai korlátaikat, ekkor tiltott, és veszélyes szerekhez nyúlnak, hogy még nagyobb és még látványosabb izmaik legyenek. Mint korábban írtunk is róla, egy férfi például lóhormonnal dúsított koktéllal lőtte magát ennek érdekében. Ezért kishíján amputálni kellett a karjait. Szerencsére ezután észhez tért, és leállt a szerekkel, de eltorzult izomzatú teste azóta is elrettenti az embereket.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!