INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.26.
Módosítva: 2024.02.26.

Karácsony próbálja mismásolni botrányait, de a "levágásra ítélt pulykákat" nehéz lesz átvernie

Kampányüzemmódba kapcsolt a főpolgármester, tüntetésről tüntetésre sétál, sok mindenről beszél, csak a saját botrányairól nem.

Karácsony Gergely minden olyan ügyben szívesen emeli fel a szavát, amiről úgy gondolja, hogy sikerül elterelnie a botrányairól a figyelmet. A főpolgármester ma már nem akar emlékezni arra, hogyan finanszírozták "mikroadományokkal" választási kampányát. Arról pedig, hogy ez ügyben vizsgálatot kezdeményezne eszébe sem jut.

Kampányüzemmódba kapcsolt a főpolgármester, sok mindenről van véleménye, de a botrányairól inkább hallgat -Fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet

A botrány azután robbant ki, hogy a Nemzeti Információs Központ (NIK) által az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága számára a 2022-es választások külföldi befolyásolásáról készített összefoglaló anyaga szerint Karácsony Gergely párbeszédes párttársa, Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között tizenkilenc alkalommal 506 millió forintot fizetett be az általa vezetett, a főpolgármester által alapított 99 Mozgalom számlájára. A pénzek több mint négyötöde külföldi pénznemben, euróban és fontban érkezett a mozgalomhoz. A NAV mindezek miatt költségvetési csalás, pénzmosás, illetve az OTP feljelentése alapján hamis magánokirat felhasználása miatt is eljárást indított.

A minap azért kampányolt Karácsony, hogy az új köztársasági elnök személyéről ne a parlament döntsön, hanem bízzák azt a választókra. Azokra a választókra, akiknek véleményét a BKV-s járatritkítások ügyében a BKK-főnöke feleslegesnek ítélte kikérni, hiszen a pulykákat sem kérdezik meg arról hálaadáskor, hogy levágják-e őket.

Mint ismert, a főváros januárban egyik napról a másikra 53 közlekedési járat ritkítását jelentette be, minden előzetes felmérés nélkül. Karácsony először tagadta, hogy járatritkítás történt volna, majd elismerte, valóban volt járatritkítás. A botrány elérte Walter Katalint, a BKK vezetőjét is, aki a főpolgármesterhez hasonlóan elhallgatta a járatritkítást, majd elismerte, hogy a döntés nem volt megfelelően előkészítve, és figyelmen kívül hagyták az utasok véleményét, de az olyan lenne, mintha hálaadás előtt megkérdeznék a vágásérett pulykát, hogy mi legyen vele. A BKK-vezér be is adta felmondását, amit Karácsony Gergely nem fogadott el.

A főpolgármester szerint a Fővárosi Önkormányzatnak a Lánchíd-botrány néven elhíresült ügyben sincs vizsgálni valója. Az már korábban kiderült, hogy a jókora csúszással induló hídfelújítás a Tarlós István idején előkészített közbeszerzéshez képest ötmilliárd forinttal drágábban valósul meg, az viszont új fejlemény, hogy a hírek szerint 1,4 milliárd forint kerülhetett a Lánchíd-felújítást végző cégtől egy számlagyárügy gyanúsítottjának cégéhez.

Karácsonyt az említett apróságok nem érdeklik. Fontosabb feladatai vannak. Együtt védi a veszélybe került demokráciát Gyurcsány Ferenccel, az elítélt Varju Lászlóval, Fekete-Győr Andrással, akik lassan már az ellenállás hőseiként tündökölnek, de parlamenti mandátumukról nem hajlandóak lemondani.

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy versenyző meghalt a világ legnagyobb pontyfogó versenyén a Balatonnál

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

metropol.hu

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

magyarnemzet.hu

Visszatért a régi Rafael Nadal? A spanyol klasszis nagy sikere után válaszolt

life.hu

Ördög Nóra helyébe lép Szabó Zsófi: ezt a műsort fogja vezetni

vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Íme, itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

INSIDER

Édesanyja fedte fel a gyerekgyilkos Katalin szörnyű titkát

INSIDER

Botrány Bécsben: hullarészeg magyar késelt az utcán, még a rendőröket sem kímélte

INSIDER

Ócsai horror: Elképesztő pofátlanság, mit kértek a patkány harapta kislány anyukájától az albérletért