INSIDER

Szerző K. D. R.

Létrehozva: 2023.11.07.
Módosítva: 2023.11.07.

A Tankcsapda is az izomsorvadásos Ádint támogatja - Lukács Laci legendás gitárjára lehet licitálni

A Fradi után most az ország egyik kedvenc rockegyüttese is beállt a Duchenne-szindrómás kisfiú, Ádin ügye mögé. A gyermek családja Ádin génterápiájára gyűjt: ehhez járulhat hozzá az a szerencsés, aki a legmagasabb összeget kínálja Lukács László gitárjáért.

A Tankcsapda frontemberének, Lukács Lászlónak az ikonikus gitárjához juthat hozzá az a licitáló, aki a legnagyobb összeget ajánlja fel a legendás hangszerért a Duchenne-szindrómás kisfiú, Ádin oldalán. A hároméves, izomsorvadásban szenvedő Ádin egyetlen esélye a gyógyulásra egy kísérleti fázisban lévő, amerikai génterápia. A kezelés azonban 3,2 millió dollárba, azaz körülbelül 1,1 milliárd forintba kerül, amire a családnak nincs pénze. Ádin ügyét több híresség is támogatja, például a Ferencváros TC hátvédje, Pászka Lóránd és az egész labdarúgócsapat.

A gitárt személyesen, dedikálva adja át Lukács László a legtöbbet licitálónak  Fotó: Fejes Márton / Facebook / Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítvány

A rocker ezt a modellt használja a koncerteken

Lukács pár napja a Retro Rádió reggeli adásában ajánlott fel egy gitárt licitre, hogy ezzel segítsék közelebb Ádint a génterápiához. A hangszer egy Ibanez TP15 - BKF Lukács Signature akusztikus gitár, ezt a modellt használja a színpadon a Tankcsapda frontembere is a koncerteken. A legtöbbet licitálónak Lukács dedikálva, személyesen adja át a hangszert. A licit 200 ezer forintról indult, a sort pedig meg is kezdte Bochkor Gábor, 300 ezer forinttal. Az ikonikus hangszerre november 20-ig van lehetősége licitálni a rajongóknak és a zenekedvelőknek, 20.000 forintos licitlépcsővel. 

Az árverésnek hamar híre ment, Ádin története pedig sokakat szíven ütött. A gitár licitjét jelenleg 1 millió forintnál tart, de még messze van november 20, így még bármi lehetséges. Licitálni csak az Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítvány facebook-oldalán lehet, kommentben a poszt alatt. 

„Bochkor Gábor és Lukács Laci véleményünk szerint részletesen tájékoztatta a hallgatókat mindenről és úgy érezzük, ők igazán értik azt, hogy milyen nagy áttörésre gyűjtünk ebben a betegségben. Tényleg szavakat nem találtunk rá, hogy nem csak lehetőséget biztosítottak nekünk, hanem ők ketten, tőlünk függetlenül ilyen összeszedetten és korrektül tudtak beszélni a témáról és az emberek segítségét kérni"– írták ki a szülők az oldalra pár nappal az interjút követően. 

Ádin szülei a végsőkig elmennek kisfiuk gyógyulásáért, legyen az akár Amerika  Fotó: Beküldött fotó

Csak a génterápia segíthet

Ádin egy olyan örökletes betegségben szenved, amely fokozódó izomgyengeséggel, az izomtömeg csökkenésével és korai halálozással jár. A betegség gyermekkorban jelentkezik és a fiúknál jellemzőbb. Az ilyen betegek számára sokáig nem volt génterápia. Az orvosok szteroidokkal tudták szinten tartani a kisfiúk állapotát, de végső megoldást nem kínálhattak. A remény azonban nemrég felcsillant a génterápiára, ami esélyt adna a Duchenne-szindrómás gyerekeknek. A gyógymódtól csak a terápia engedélyeztetése és a szükséges összeg választja el a családot, akik addig is mindent megtesznek azért, hogy mire engedélyt kap a kezelés, meglegyen a hozzá szükséges összeg. Jelenleg 20-21 millió forint körül tart a gyűjtés, a szülők pedig nem adják fel, hogy kisfiuk esélyt fog kapni a gyógyulásra.

Lukács Laci kérte a rádió hallgatóit, hogy mindenki próbáljon a saját szintjén, a saját munkakörében gondolkodva segíteni. Hisz nem azt várjuk hogy az átlag fizetésből élők még azt a kicsit is eladományozzak, hanem például a virágboltos a nap első virágcsokrának az árát ajánlja fel. Nem kell nagy dolgokra gondolni,  hisz Ádint minden egyes felajánlás közelebb segíti a génterápiához

– nyilatkozta a Ripostnak Anikó, Ádin édesanyja, aki a végsőkig remél, hogy az emberek segítségével kisfiuk kijuthat a génterápiára. A Fradi és a Tankcsapda példáján felbuzdulva TE is segítheted a kisfiú célját elérni, közvetlenül az alábbi posztban lévő számlaszámra utalva az összeget. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fucsovics Márton nem állt ki a meccsére, közleményt adott ki

origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

borsonline.hu

Mike Tyson életéért aggódnak, elmarad a nagy meccs?

vg.hu

Átadták a forgalomnak Magyarország legújabb autópályáját – de előtte még biciklisek használták

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

magyarnemzet.hu

Nagy Feró megrázó interjúban állt ki Orbán Viktor mellett, Magyar Péter is megkapta a magáét

origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

astronet.hu

Május havi horoszkóp 2024: nagy fordulatok jönnek

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

ripost.hu

Kitálalt a válóperes ügyvéd: ezt 5 szakmájú férfit kerüljétek el, ha hosszú házasságot akartok

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

Újabb lehetetlen teszt, az emberek 1 százalékába tartozol, ha sikerül

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián