Létrehozva: 2023.04.24.
Módosítva: 2023.04.24.

"Már megint ezek az idősek!" - Össztűz zúdult a körforgalomban szemben autózó nyugdíjasra

Többen a 70 éven felülieknél sűrűbbé tennék az alkalmassági vizsgálatokat, mások szerint mindennapos, hogy autósok menetiránnyal szemben közlekednek egy sávos utcákban vagy körforgalmakban. Egy biztos: a veszprémi házaspár autózása sokaknak feledhetetlen pillanatokat szerzett!

Egy fedélzeti kamera örökítette meg Veszprémben, ahogy egy piros autó a menetiránnyal szemben keresi a kijáratot a körforgalomban - számolt be az esetről a Ripost. Azonnal fellángolt az örök vita: be kell-e tiltani a járművezetést bizonyos életkor felett vagy sem?

A nyugdíjas házaspár menetiránnyal szemben autózott a körforgalomban. Fotó: Pixabay

"Édesapám hazafelé tartott a 82-es főúton Kádárta irányába, amikor a körforgalomban egy idős házaspár a menetiránnyal szemben haladt" - írta a férfi, aki elküldte a felvételt a Budapesti Autósok oldalnak. Azonnal össztűz zúdult a menetiránnyal szemben közlekedő nyugdíjasra az internetren és fellángolt az örök vita: be kell-e tiltani a járművezetést bizonyos életkor felett vagy sem?

Szigorúbb alkalmasságit szeretnének

"Már megint ezek az idősek! Nem kellene kérdőre vonni azokat a háziorvosokat, akik (...) öregeknek az orvosi alkalmasságit kiállítják, vagy van az pénz, amiért mindent lehet?" - háborodott fel egy férfi, akinek a kommentjét moderáltuk. Az elmúlt évekhez képest mintha kevesebben gondolnák azt, hogy egy bizonyos életkor felett be kéne tiltani a járművezetést, de többen szigorítanák és sűrűbbé tennék a kötelező egészségi alkalmassági vizsgákat. 

"Miért nem lehet 70 fölött évente behívni őket orvosira meg gyorstesztre, hogy alkalmasak-e még a vezetésre? Tényleg nem értem. Majd amikor meghal valaki miattuk, akkor megy a sopánkodás, hogy változtatni kellene a rendszeren. Egy hónapon belül már legalább a harmadik eset, hogy idős vezetővel volt probléma" - írta egy másik kommentelő. 

A jelenlegi szabályok szerint az, aki a 60. életévét betöltötte, de a 70-diket még nem, 3 évenként; aki a 70. életévét betöltötte, 2 évenként köteles időszakos egészségi alkalmassági vizsgálaton megjelenni. "Nekem is volt, hogy busszal mentem egyirányú utcában. Egy idős hölgy jött szembe. Megállt és integetett, hogy tolassak vissza a busszal! Egy busszal? Kiszálltam és megkérdeztem, tudja-e, hol van. Erre kiabálni és fényképezni kezdett és azt mondta, feljelent. Én azonnal rendőrt hívtam. A rendőr is ugyanezt kérdezte a hölgytől. Majd azt mondta a hölgy, hogy az a tábla nem volt ott, mikor bekanyarodott! Végül megírta a feljelentést a rendőr és neki kellett hátra tolatni az autóval. Még fenyegette a rendőrt, hogy vigyázzon a kocsira" - írta meg egy másik férfi az abszurd kalandját egy idős autóvezetővel

Mindennaposak a menetiránnyal szemben autózók

Sokan azonban egyáltalán nem kötik az idősekhez a járművezetési malőröket. "Mindennapos, bármerre megyek. Autópályán is jönnek szembe, szinte hetente.  Jellemzően nem az idősebb korosztály csinálja ezeket. Csak egyszerűbb őket emlegetni" - számolt be tapasztalatairól egy úr. "A héten öt autó jött szembe vagy hajtott ki rossz irányból egyirányú utcában. Kedvenc érvem, amit hallottam: " csak pár méter, így rövidebb!" - osztotta meg egy férfi.

A szabálytalankodás, az szabálytalankodás, akár idős, akár fiatal az elkövető, és mindenképpen veszélyes. A gyorshajtásért többnyire a fiatalokat hibáztatják - ám a szabályok betartása valószínűleg nem kor kérdése, sokkal inkább hozzáállásé. 


 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar nyelv és irodalommal megkezdődtek az érettségi vizsgák

origo.hu

Ezek voltak a magyarérettségi feladatai

borsonline.hu

Két csillagjegy, aki valójában az univerzum kegyeltje

magyarnemzet.hu

Klopp egy kivételes játékosról beszél a Liverpool csapatából + videó

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

mandiner.hu

Nagy Ervinnek egy óra is elég volt Magyar Péterből – fontos döntést hozott

origo.hu

Megszólalt Kecskés Enikő a T. Dannyvel való kapcsolatáról

lakaskultura.hu

A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

ripost.hu

Dárdai kiborította a bilit; Szoboszlai is nagy gondban

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Fél valamitől? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

INSIDER

Győrffy Balázs: a magyar kormánynak prioritás a gazdák támogatása

INSIDER

"Több időt töltök a TikTokon, mint a családommal" – Ezt gondolják a magyar fiatalok a felület betiltásáról

INSIDER

Képek a múltból: így nézett ki az érettségiző Orbán Viktor, Szijjártó Péter, Pintér Sándor