Létrehozva: 2023.04.21.

Országos vita lett a halálos gázolások miatt: autósok és gyalogosok feszültek össze

Ludányhalásziban egy idős, bicikliző nőt, Budapesten pedig egy 55 éves férfit gázoltak halálra. Míg a hölgy teljesen vétlen volt és szabályszerűen közlekedett a férfi öngyilkossági szándékkal lépett a busz elé. Az internetezők nem rejtették véka alá a véleményüket, az autósok és gyalogosok is elmondták a magukét. Ahogy az sokszor lenni szokott: mindenkinek igaza van.

Országos vita lángolt fel az elmúlt hetek halálos gázolásai kapcsán. Április 13-án Ludányhalásziban egy idős, kerékpározó nőt ütött el egy fiatal autós, fékezés nélkül csapódott bele hátulról. „A bicikli hátsó része és a kocsi eleje nagyon csúnyán nézett ki” – mondta el egy szemtanú a Metropolnak az esetről. Egy héttel később, Budapesten, a Balatoni úton gázolt halálra egy 55 éves férfit egy busz. Mint arról lapunk is beszámolt, szemtanúk szerint a férfi öngyilkos lett, szándékosan ugrott a busz elé. Azóta kommentelők sokasága írja le saját tapasztalatait, autósok és gyalogosok néhol agresszívan egymásnak estek. Ezekből az derül ki, hogy van még mit javítanunk a közlekedési kultúránkon, és több esetben a gázoló jármű sofőrje is maradandó károsodást szerez, a lelkében.

Male,Victim,Of,A,Car,Accident,,Horizontal
Az autósok és gyalogosok egymásnak estek a neten. Fotó: Ground Picture

„Pánikbetegség alakult ki nálam”

„Öngyilkos volt az illető, egy oszlop takarásában állva várta a megfelelő pillanatot, hogy a busz elé ugorjon” – írta a Facebookon egy férfi, aki egy szemtanútól tud a történtekről. 

A szemtanú szerint öngyilkos lett a Balatoni úti gázolás áldozata. Fotó: Facebook

A Balatoni úti gázolás megosztja az embereket. Az esettel kapcsolatban ez buszvezető is megszólalt, aki pánikbeteg lett a stressztől, ami munka közben nap mint nap éri őket. „Tudnék mesélni a buszvezető létről, és milyenségéről… Nekünk kell minden hülyére vigyázni, legyen az a közlekedés bármely résztvevője! Annyi stressz ér minket nap mint nap, amit egy átlagember nem is tudna kezelni. Bevallom nekem se ment, pánikbetegség alakult ki nálam. Most tartok ott, hogy kijelenthetem, túl vagyok rajta. Már tárgyilagosan nézem a közlekedőket, mint a tűzoltók” – osztotta meg egy egykori buszvezető. 

Hatalmas agresszió van a közlekedőkben

Leírta a véleményét egy hölgy is, akinek buszokkal, buszsofőrökkel volt rossz tapasztalata. „Én szemtanúja is voltam egy hasonló esetnek. A busz ment át a piros jelzésen, a gyalogos pedig annyira nézett maga elé, hogy nem vette észre a buszt és megindult a zebrán. Pont annyira ment el a srác előtt, hogy szinte súrolta a srácot és amikor szerencsétlen észrevette, az egyensúlyának köszönhette, hogy nem dőlt előre. Különben maga alá gyűri a busz. A másik, engem folyamatosan a belső sávból akart letolni a busz, amikor a külsőből jött át. Fogta, és be**szta magát elém” – írta. Ami az ő kommentje után történt az érthetetlen, többen lehazugozták, és mindenfélének elhordták. 

Zsigerből sértegetnek, hazugoznak.... Fotó: Facebook

Ijesztő belegondolni, hogy vezetés közben az utakon is ilyen feszültség dúl egyesekben. „Sok volt az ,,anyag"....azt sem tudja mit ír!” - hangzik az egyik zsigeri dühből fakadó, teljesen érthetetlen válasz. „Te hazudós disznó. Amúgy nem vagy hülye csak nem volt szerencséd mikor osztották” – támadt rá a nőre egy másik férfi agresszív stílusban. 

Nem mindig értenek egyet az autósok és gyalogosok...

Sokan azonban úgy vélik, az autósok nem közlekednek megfelelően. „Hátulról ment neki a sofőr. Zebra viszont nincs minden településen, de az autósok nem szoktak sajnos megállni, inkább még gázt adnak” – számolt be tapasztalatairól egy hölgy.

Többek szerint nem tartják be a megengedett sebességet az autósok lakott területen. Fotó: Facebook

 „Lakott területen belül nem nyomjuk a gázt. Vannak szabályok, táblák, amit mindenkinek be kell tartani. Kivéve, akinek nincs jogsija, csak úgy elkötötte apuka kocsiját. Sok mai fiatal azt hiszi, hogy ha kocsi van a segge alatt övé a világ” – írta egy másik nő. 

„Mindenkinek be kéne tartania a KRESZT-t”

Szumma szummárum, mindenkinek igaza van, a történetnek pedig egyetlen tanulsága: tartsuk be a szabályokat, és közlekedjünk figyelmesen. Erről ír egy férfi: „Mindenkinek van egy gyalogos, egy buszos, teherautós és mindenféle története. Nem lehet egy típusú járművet vagy sofőrt kiragadni. Mindenkinek kivétel nélkül be kellene tartania a KRESZ-t és türelmesebben, körültekintőbben kellene közlekednie. A nem hivatásos sofőröket is 5 évente vizsgáztatnám. A kerékpárosokat meg már óvodától a közlekedésre oktatnám, nevelném. Nyilván. az ő nyelvezetén. Egy picit lassulnia kellene a világnak, mert sorra agyvérzéssel viszik majd el az embereket a forgalomból” – összegezte a dolgokat.

 

 

origo.hu

Megrázó képeken a Verőcénél történt halálos hajóbaleset

ripost.hu

Az UFO-vadász állítja, hogy aggasztóbb dolgot talált, mint az idegenek

borsonline.hu

Úszik a boldogságban Tápai Szabina, itt az első fotó a nagy bejelentésről

mandiner.hu

Számszerű vallomás jött Von der Leyenéktől: Magyarország a top10-ben, miközben a „bezzegországok” a sor végére álltak

ripost.hu

4 év után előmerészkedett a botrányos színész, alig lehet ráismerni a Transformers sztárjára

mandiner.hu

Magyar Péter Hódmezővásárhelyen is kikosarazta Márki-Zayt (VIDEÓ)

ripost.hu

"Jobban illik hozzád" - hoppá, kit ölelget Tóth Gabi?

travelo.hu

Videó: Cápauszonyt véltek látni a Balatonban, a találgatásoknak se vége, se hossza

ripost.hu

Te ismered a Rubik-kocka titkát? Lerántjuk a leplet

ripost.hu

Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Nyugati katonai kiképzők Ukrajnába küldését fontolgatja a NATO

INSIDER

Kocsis Máté: sem a jólét, sem a béke nem garantált a mostani brüsszeli vezetés mellett

INSIDER

Súlyos csapások érték Ukrajna második legnagyobb városát

INSIDER

Újabb részletek a Magyar Péterhez köthető 8 milliárdos pilótajátékról

INSIDER

Időjárás: Emelték a riasztás fokozatát, kegyetlen idővel folytatódik a hét

INSIDER

Motoros ütötte el a zebrán a várandós Renátát: most műteni kell a hasában megsérült Zalánt

INSIDER

Több százezer embert várnak június elsején Budapest utcáira

INSIDER

Orbán Viktor: Amikor a béke mellett állunk ki, a hazánk mellett állunk ki!