Létrehozva: 2024.02.09.

Elsóztad a pörköltöt? Mutatjuk a megoldást

Pillanatok alatt megtörténik a baj, és a sót már nem lehet kivenni az ételből... Szerencsére van néhány trükk, amivel még meg lehet menteni!

Még a legrutinosabb hobbiszakáccsal is megeshet, hogy megszalad a só, és szinte ehetetlen lesz az étel, és a legfinomabb fűszerezésű, tökéletesen elkészített pörkölt is borzalmas, ha elsóztad. Míg a leveseken segít úgy-ahogy a hígítás, a pörkölttel ezt nem lehet megtenni; de mi legyen vele? Hoztunk néhány életmentő trükköt arra az esetre, ha több só került bele, mint amennyi kell.

Pork,Goulash,Meat,With,Dumplings,On,Plate,,Cutlery,,Garlic,,Onion,
Az elsózott pörkölt borzalmas, de szerencsére van megoldás! Fotó: Julia Ahanova /  Shutterstock

Szódabikarbóna

Ha nem túl sok só borult az ételbe, akkor ez a konyhai csodaszer ebben is jó segítőtársad lehet. Csak tegyél az ételbe egy késhegynyit, semlegesíteni fogja a sót. De vigyázz: túl sokat nem szabad tenni belőle, mert kellemetlen mellékízt ad az ételnek.

Felkockázott krumpli

Vágj kockákra egy megpucolt burgonyát, tedd az elsózott ételbe, és főzd tíz percig. A krumplikockákat aztán ki kell pecáznod az ételből, ugyanis felszívja a sót; meg nem is passzol minden ételbe. Életmentő trükk, akár egyetlen szem krumpli is megmentheti az ebédet!

Almaecet és cukor

Ha nem brutálisan van elsózva a pörkölt, akkor ez a trükk is beválhat. Egy kiskanál almaecetet keverj el egy kiskanál cukorral, és apránként add az ételhez. Közben kóstolgasd, hogy mennyit csökkent a sósság. Használhatsz almacet helyett citromlevet vagy sima ételecetet is.

Kenyérszelet

Tegyél egy szelet kenyeret az elsózott pörköltbe, hagyd főni tíz percig, majd szedd ki. Akárcsak a krumpli, ez is felszívja a sót.

Cseréld ki a levet

Van, hogy a fenti praktikák nem működnek, annyira durván el lett sózva a pörkölt, de kidobni ilyenkor sem kell. Meregesd ki a levének legalább a felét (minél sósabb, annál többet), ezt tedd félre, később jó lesz alaplének. A pörköltöt öntsd fel vízzel, fűszerezd be újra, persze sót már ne rakj bele, és főzd tovább.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Veszélyes túra az andalúziai El Caminito del Rey

origo.hu

Borzalmas képeken a háború pusztításai - itt vannak a legújabb fotók

borsonline.hu

Megtörtént a bejelentés: így alakulnak hétfőtől az üzemanyagárak

vg.hu

Öveket becsatolni, most szólhat csak igazán nagyot az OTP-rakéta

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

mandiner.hu

Ezentúl bármikor, bárki mentőt hív ennek a szemétládának, kéretik nem kivonulni

origo.hu

Szívszorító posztban üzent Vajna Tímea

travelo.hu

Romantikus autós túrák Európa legszebb útvonalain - Tartsatok velünk!

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Nem várt helyre került a bodza, ilyen finomat még nem ettél

FAZÉK

3 isteni sütemény, amit anyák napjára könnyen elkészíthetsz

FAZÉK

Ettől az egyszerű trükktől lesz gyönyörű színe az orgonaszörpnek

FAZÉK

Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet