Létrehozva: 2023.12.31.

Idén ne mustárral dobd fel a virslit, próbáld ki ezeket a mártogatós szószokat hozzá!

A szilveszteri menü elmaradhatatlan része a finom, roppanós főtt virsli. De mi a helyzet, ha valaki nem szereti a mustárt? Szerencsére akkor se kell lemondani erről a finomságról, mutatjuk, mivel lesz mennyei lakoma a virsli!

Több oka is lehet, hogy nem a jól megszokott mustár kerül a virsli mellé mártogatósnak; ezek közül persze a leggyakoribb, hogy elfogyott a mustár, de megeshet, hogy valaki nincs különösebben odáig érte, és akad, aki allergiás rá. Szerencsére a virsli mellé rengeteg mártogatós passzol, amivel még finomabb is lehet, mint mustárral! Ezek közül gyűjtöttük össze a legfinomabbakat, hogy tökéletes legyen a szilveszteri vacsora!

virsli
Nem kell üresen enned a virslit, ha nem szereted a mustárt! / Fotó: HandmadePictures / Shutterctock (Illusztráció)

Sajtszósz

Hozzávalók:

  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 12 dkg sajt
  • só, fehér bors

Elkészítés: 

  • Olvaszd meg a vajat, add hozzá a lisztet, és pirítsd 1-2 percig. Folyamatosan kevergetve öntsd fel a tejjel, forrald fel, és keverd csomómentesre. Öt percig főzd, majd add hozzá a reszelt sajtot, és addig kevergesd, míg teljesen fel nem olvad. 
  • A végén sózd, borsozd, majd várj, míg kihűl. Hot dogra kiváló öntet, de mártogatósként is felhasználhatod a virsli mellé.

Ketchupos pikáns szósz

Hozzávalók:

  • 6 ek ketchup
  • 1 db csilipaprika
  • oregánó, kakukkfű, bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

  • A megtisztított fokhagymát reszeld le, vágd apróra a csilipaprikát, és távolítsd le a magjait.
  • Keverd a ketchupbe a sót, borsot, fokhagymát, zöldfűszereket. Alaposan keverd össze, és hagyd állni 1-2 órán át. Mártogatósként tálalhatod.

Kapros-tejfölös mártogatós

Hozzávalók:

  • 1 szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 1,5 ek olaj (olíva)
  • 30 dkg tejföl
  • 20 dkg ricotta
  • só, szárított kapor

Elkészítés:

  • Vágd vékony szeletekre a megtisztított póréhagymát, reszeld le a citrom héját, és a levét facsard ki. 
  • Hevíts olajat egy lábasban, add hozzá a póréhagymát, a fokhagymát és a citromhéjat, majd párold folyamatosan kevergetve 3 percig. Add hozzá a citromlé felét, főzd össze, majd hagyd hűlni 15 percig. 
  • Ha kihűlt, keverd össze a ricottával, a maradék citromlével, ízesítsd sóval és kaporral. Tehetsz hozzá friss petrezselyemlevelet is.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A Red Bull reagált arra, hogy a legfontosabb embere a nagy riválishoz távozik

origo.hu

Amerikai OnlyFans-sztárpárról készít filmet a magyar rendező

borsonline.hu

Elérkezett a pillanat, amire mindenki várt: óriási örömhírt jelentett be Krausz Gábor és Mikes Anna – fotó!

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

hirtv.hu

Nagyon komoly összeget utalt egy monacói bankszámlára a hídpénzbotrány kulcsfigurája

origo.hu

Cserpes Laura bikiniben búcsúzott az Ázsia Expressztől

astronet.hu

Hétvégi horoszkóp 2024. április 27-28.: Fontos felismerések, örömteli lehetőségek

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

FAZÉK

Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

FAZÉK

Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk