Létrehozva: 2021.05.12.

Így készül a legfinomabb csípős csirkeszárny!

Szeretsz finom, fűszeres, sült csirkeszárnyat ropogtatni? Akkor ez a recept neked való. Ez a csirkeszárny olyan ízkavalkáddal ajándékoz meg, hogy az egész család megnyalja mind a tíz ujját.

A csípős csirkeszárny egyrészt a ropogósságával, másrészt pedig a fűszerezésével lopja be magát a szívedbe és persze a hasadba. Ráadásul a diétádat sem borítja fel! Ez a finomság nem csak ebédre vagy vacsorára, körettel telitalálat, hanem akkor is, ha valamilyen ezerízű rágcsálnivalóra vágysz. Nem véletlen, hogy egész Észak-Amerikában például ez az étel a meccsnézés kötelező kelléke. A receptet is egy Kanadában élő magyar háziasszony, Czipoth Katalin osztotta meg egy Facebook-csoportban, ahol rendszeresen inspirálja a magyar háziasszonyokat finomságaival. Mi is elkészítettük, minden téren jelesre vizsgázott!

Az egész család rajong majd ezért a finomságért!
Fotó: Ripost

Ha kipróbálod ezt a fantasztikus receptet, biztos lehetsz benne, hogy az egész család megnyalja minden ujját, és repetát fog követelni. Az egésznek csak annyi a veszélye, hogy mostantól legalább hetente egyszer ezt kell majd készítened, hiszen mindenki alig várja majd, hogy az asztalra tedd. Így viszont sosem kell majd azon törnöd a fejed, hogy mit is főzz ma: a csípős csirkeszárny mindig kisegít a bajból.

Csípős csirkeszárny

Fűszeres és ropogós, ráadásul a diétádat sem borítja fel!
Fotó: Ripost

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 púpos teáskanál só
  • 2 kávéskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • Fél kávéskanál gyömbér
  • Fél kávéskanál szerecsendió
  • Fél kávéskanál szegfűszeg
  • A páchoz:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál rizsecet vagy balzsamecet
  • 1 teáskanál ketchup
  • 1 teáskanál chiliszósz
  • Így készítsd el:

    1. A fűszereket, a lisztet és a sütőport keverd össze alaposan, és ebben a keverékben forgasd meg a csirkeszárnyakat úgy, hogy a fűszerek mindenhol befedjék.

    Forgasd meg a csirkést a fűszerekben, és süsd puhára!
    Fotó: Ripost

    2. Tegyél egy tepsibe rácsos betétet, erre helyezd rá a csirkeszárnyakat. Előmelegített sütőben 220 Celsius-fokon, 50 perc alatt süsd meg úgy, hogy félidőben megfordítod a szárnyakat. Nem kell lefedni a tepsit, a csípős csirkeszárny így lesz igazán ropogós.

    Ha megsült, kenegesd meg a páccal
    Fotó: Ripost

    3. Amikor megsült a hús, kend át a páccal a szárnyak minden részét. 10 percre tedd vissza a sütőbe, hogy a csípős csirkeszárny még finomabbra süljön.

    10 perc alatt rásül a pác, és még finomabbá teszi a csirkét!
    Fotó: Ripost

    4. Ízlés szerinti körettel, krumplival, rizzsel, párolt zöldséggel, salátával tálalhatod, de kenyérrel, vagy akár magában is nagyon ízletes.

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Mindenki elől rejtegetett fotóiról beszélt Bálint Antónia

    origo.hu

    Letartóztatták a bőnyi diáklányt, aki megkéselte osztálytársát

    borsonline.hu

    "Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

    hirtv.hu

    Kósa Lajos Magyar Péterről: a legvadabb összeveszés alatt sem csinál ilyet az ember + videó

    ripost.hu

    "Sötét pillanat" - nem titkolja tovább, rákkal küzd a népszerű színésznő

    hirtv.hu

    Volt államfő ellen adtak ki elfogatóparancsot emberiesség elleni bűncselekmények gyanújával

    origo.hu

    Itt a kemény orosz válasz Amerika újabb háborús lépésére

    mindmegette.hu

    A hét közepén bezár minden Lidl: így alakul a boltok nyitvatartása május 1-jén

    ripost.hu

    „Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    ripost.hu

    „Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

    FAZÉK

    Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje