kulcsár edina
Szeretnéd, ha otthon is olyan ropogósra sülne a sült krumpli mint a gyorséttermekben? Ennek is megvan a trükkje, de egyszerűbb, mint hinnéd! Mutatjuk!
Vajon mi a kívül ropogós, belül puha sült krumpli titka? A szakácsok állítják, hogy otthon a tűzhelyen, sőt, akár a sütőben is elkészítheted, csak egy-két apró szabályt kell betartanod hozzá. Először is érdemes minőségi alapanyagokat választanod. A kissé már szottyadt krumpliból, a piros héjú burgonyából és az újkrumpliból nem lesz jó sült krumpli. Válaszd a kifejezetten sütéshez ajánlott fajtákat, és az ép, feszes krumpliszemeket, és vegyél hozzá kifejezetten bő olajban sütéshez ajánlott, minőségi étolajat ( az extra szűz olívaolajat hagyd meg inkább a salátákhoz). De a sült krumpli készítésének is megvannak a maga apró trükkjei.
Ha kalóriaszegényebb krumplit szeretnél, és azt is elkerülnéd, hogy az egész konyha olajszagú legyen, készüljön a sült krumpli egyszerűen a sütőben!