TESTFACTOR

Utálsz futni? Nem baj, mutatjuk helyette az öt legjobb kardioedzést

A futás remek edzésforma, de nem mindenki kedveli, mert igencsak megterheli az ízületeket. Szerencsére szó sincs arról, hogy csakis futással lehetne elvégezni a napi kardióedzést - mutatjuk a további lehetőségeket.
  • Szerző: Ripost

Ugorj rá az ellipszistrénerre!

Ez a gép azoknak a legjobb opció, akik alapvetően nem utálják a futást, de az ízületeiket kímélni szeretnék. Ráadásul az ellipszistréner nemcsak az alsó-, hanem a felsőtestet is megmozgatja.

Tekerj!

Vedd elő a biciklidet, ha inkább bent szeretsz edzeni, akkor szállj fel a szobabiciklire vagy nevezz be egy spinning-órára. A kerékpározás kíméli az ízületeidet, miközben rengeteg zsírt égethetsz vele.

Próbáld ki az intervallumos edzést!

Nem véletlenül van róla mostanában annyit szó: a rövid, nagy erőfeszítéssel járó, és a pihenő szakaszok váltakozása gyorsan égeti a zsírt és javítja a kondíciót – sokkal gyorsabban, mint az egyenletes, közepes tempójú edzés, például a futás. Az ellipszistréneren és a kerékpáron is könnyű kivitelezni: egyszerűen csak kapcsolj rá alaposan 1-2 percre, majd tartsd ugyanennyi ideig a laza tartományban a tempódat.

Keress egy lépcsősort!

A lépcsőn vagy lépcsőzőgépen végzett edzés szintén felér a futással, gyorsan és hatékonyan erősíti az alsótest izmait. Ne csalj, és ne támaszkodj kezeddel erősen a korlátra, a lábaiddal dolgozz.

Csobbanj!

Az úszás az egész testet megmozgatja, és a tüdőnek is használ, miközben alig ró terhelést az ízületekre. Legalább olyan kemény edzés, mint a futás, viszont sokkal kisebb a sérülésveszély.

És ezeket olvastad már?