RETRO RÁDIÓ

Meddig áll el a hús a hűtőben? Mutatjuk, mit kell tudnod róla

Horváth Gabi
Szerző
Horváth Gabi
Létrehozva2020. 05. 17. 15:45

Mivel mostanában nem megyünk minden nap boltba, a húst is nagyobb tételben vesszük meg, mint eddig. De vajon meddig áll el ez a romlandó élelmiszer a hűtőben? Meddig lehet felhasználni?

Először is, érdemes pár dologra már a vásárlásnál odafigyelni. Például arra, hogy a hús a boltban is megkapja a megfelelő hűtést. Ezzel akkor lehetnek gondok, ha a boltban túlságosan telepakolják a húshűtőt, így a hőmérséklet magasabbra emelkedik az ajánlott 4 Celsius-foknál. Ilyenkor érdemes mélyebbről kivenni a húsos tálcát, és nem a legfelsőt megvásárolni. Vásárlás után pedig egyenesen irány haza, és a hús máris kerüljön a hűtőbe.

Fotó: Pixabay.com

A sima hűtőben csak akkor tárold a húsokat és a halat, ha órákon belül felhasználod. Ilyenkor legyen a hűtő belsejében, ahol hidegebb van.

Ha későbbi felhasználásra vetted a húst vagy a halat, akkor inkább a mélyhűtőben tárold. Ilyenkor körülbelül 4 hónapig áll el. Ha előfőzött húst vagy halat tettél a fagyasztóba, akkor legfeljebb két-három hónapig használhatod fel.

Fotó: Pixabay.com

Ha viszont nem a mélyhűtőben tartod, a sima hűtőben ennél sokkal kevesebb ideig, egy-két, legfeljebb három napig áll el a hús. Ilyenkor is érdemes nagyon odafigyelni minden olyan apró jelre, ami esetleg a megromlására utalhat: ha a felülete nyálkás lesz, megváltozik a színe, az illata, akkor inkább ne használd fel, mert ez annak a jele, hogy a romlást okozó baktériumok már munkához láttak.

A főtt, sült húsnak kicsivel jobban a kilátásai, de három-négy napnál többet ezek sem bírnak a hűtőben. Itt is az az alapszabály, hogy ha a színe, íze, illata megváltozott az ételnek, akkor inkább dobd ki.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.