MAMAKLUB

5 romantikus kirándulóhely Magyarországon, amit látnod kell

Ezek az idilli helyszínek tökéletesek egy tavaszi, szerelmes sétára.
  • Szerző: Ripost

Ámulatba ejtően szép kirándulóhelyek vannak Magyarországon, amelyeket neked is látnod kell! Kis hazánk minden szegletén lehet találni mesébe illő helyszíneket, ahol szerelmesen andaloghatsz kedveseddel. Nem kell megvárnod a nyarat, a tavaszi időjárás tökéletes egy romantikus sétához vagy egy idilli kiránduláshoz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció / Pixabay

Ezt az 5 romantikus kirándulóhelyet mindenképp érdemes felfedezned tavasszal!

1. Vácrátót

A vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert Magyarország legnagyobb arborétuma, egyben az élő növények leggazdagabb hazai gyűjteménye. Méltán nemzetközi hírű, hatalmas területen helyezkedik el a botanikus kert, órákon át lehet sétálni a gyönyörű virágok, növények, különleges fák között. Nézzétek meg az ékes sziklakerteket, a trópusi üvegházakat, ha pedig elfáradtatok, pihenjetek meg az elbűvölő tavacska partján egy padra leülve.

2. Tihanyi Őslevendulás

A Balaton tele van szebbnél szebb helyekkel, de mind közül a legromantikusabb a félszigetre épült Tihany városa. Mesebeli látvány nyílik a környékre és a türkízkék víztükörre. A tihanyi Csúcs-hegy oldalában található az immár lassan 50 éves őslevendulás, mely június vége felé lilába öltözteti a tájat. Lenyűgöző és romantikus sétában lesz részed, ha idelátogatsz.

3. Bokodi-tó

A Vértes-hegység lábánál fekvő Bokodi-tó kultikus hely lett, mely a különleges „úszó falujával” a szerelmespárok kedvenc fotóhelyszínévé vált. Magántulajdonban lévő, cölöpökre épült horgászházak vannak a tavon, melyek hosszú stégeken keresztül közelíthettek meg. Az egész látvány nagyon romantikus és magával ragadó.

4. Bory-vár

40 hosszú éven keresztül alkotta meg saját kezével Bory Jenő építészmérnök és szobrászművész a Székesfehérvár melletti Mária-völgyben álló Bory-várat a családja számára. Ez a romantika fellegvára, amit a művész saját fantáziája szerint alkotott, ezért igazi kuriózum. Leginkább egy mesebeli kastélyra hasonlít, melyet a romantikus tornyok és árnyas árkádok, valamint a buja növényzet, a gyönyörű kutak, tavacskák emelik tündéri magasságokba.

5. Szalajka-völgy

Az ország egyik legszebb kirándulóhelye, melyet a Szikla- és a Szalajka-forrás táplál. A mészkő sziklából vízesésként előzuhogó forrás lenyűgöző látványt nyújt. Sok a látnivaló, ezért érdemes a völgy bejáratáig, Szilvásvárad központjából, gyalogosan fölsétálni. A gyönyörű fák alatt sétálhatsz, az utad végigkíséri a Szalajka-patak. Láthatod a halastavakat, a pisztrángtenyészetet, az ámulatba ejtő Fátyol-vízesést, sőt még egy kis vadaspark is van az út végén. Romantikus természetjáróknak igazi paradicsom ez a helyszín.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?