Létrehozva: 2021.03.19.

Mire jó még a főtt tojás: 3 villámgyors, isteni finom recept

Ezeket a finomságokat egyszerűen nem lehet elrontani! Jó, ha mindig van a hűtődben egy-két főtt tojás.

A főtt tojás rendkívül jó alapanyag. Rendkívül tápláló, fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, és a hiedelmekkel ellentétben a tojás kalóriatartalma egészen alacsony, ezért érdemes napi szinten beiktatni az étrendedbe. Szinte minden háztartásban megtalálható alapélelmiszer, mert sokoldalúan lehet felhasználni és nagyon egyszerű sütni, főzni vele. Ráadásul húsvét sincs már olyan messze, és ilyenkor általában több főtt tojás marad a konyhában, mint amennyi fogyni szokott. Vétek lenne kidobni a megmaradt ételt, ezért mutatunk pár gyors, egyszerű, de ötletes receptet, amivel feldobhatod az étkezéseidet!

Fotó: Pixabay

Snidlinges tojáskrém: vágd apró darabokra a főtt tojásokat, majd adj hozzá ízlés szerint snidlinget, tejfölt, mustárt, majonézt. Mehet bele a só, bors, dúsíthatod még apróra vágott kaliforniai paprikával, kapribogyóval vagy akár májkrémmel is. Ha nincs otthon snidling, újhagyma vagy lilahagyma is tökéletesen megfelel erre a célra. Pirítósra, friss kenyérre kenve isteni csemege lesz.

Tojásos rakott karfiol: Egy fej karfiolt szedj rózsáira, mosd meg, majd lobogó sós vízben főzd tíz percig. Négy főtt tojást hámozz meg, majd vágj fel karikákra. Öt deci tejfölt keverj simára két darab nyers tojással, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Egy kivajazott, lapos, hőálló tálba rétegezd a leszűrt karfiolt, majd a tojást. Szórj a tetejére pirított bacon kockákat vagy sült szalonnát, majd oszlasd el a tetején a kikevert tejfölt. Szórd meg egy adag reszelt sajttal (füstölt is lehet), előmelegített sütőben 160 fokon 40 perc alatt csodásan összesülnek a rakott karfiol ízei.

Fotó: shutterstock

Töltött tojás: a főtt tojásokat vágd félbe, majd kanalazd ki a tojássárgáját. Keverd el apróra vágott újhagymával vagy lilahagymával, adj hozzá tonhalat vagy apróra vágott sonkát. Mehet bele még olívabogyó, zöldpetrezselyem és egy kis curry is. Tejföllel, mustárral, majonézzel lazíthatod. Az a legjobb benne, hogy a végtelenségig variálható, egyszerűen nem tudod elrontani. A kész krémet kanalazd vissza a tojások belsejébe, friss zöldséggel díszítheted vagy salátaágyon tálalhatod.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek