Létrehozva: 2019.11.07.

Olcsó és diétás! Ennél jobb vacsora nincs itt a káposztapalacsinta

A káposztapalacsinta kiváló előétel vagy köret lehet húsok mellé, de ha csak rágcsálnivalóra vágysz, akkor is bátran fogyaszthatod! Íze a káposztás rétesre hasonlít, sóval, borssal szuper finom!

A káposztapalacsinta kiváló előétel vagy köret lehet, de ha csak nasizásra vágysz, akkor is bátran fogyaszthatod! Íze a káposztás rétesre hasonlít, sóval, borssal szuper finom!

Az ázsiai fogásokban nem véletlenül találkozunk oly sokszor a káposztával: Ez az egyik C- és E-vitaminban kivételesen gazdag zöldségféle, ráadásul kalcium és vastartalma is jelentős. A japánok rafinált módon a palacsintatésztába reszelik a káposztát, nyersen vagy dinsztelve. Így a palacsinta tésztájában a liszt nagy részét káposzta váltja ki, ezzel pedig lényegesen lecsökken a szénhidráttartalma.
Hozzávalók: A palacsintához: • 250 gramm káposzta, lereszelve • 1 kisebb hagyma, finomra vágva • 2 evőkanál kókuszliszt • 4 nagy tojás • 1 ek. szójaszósz • 1/4 tk. őrölt fekete bors • 3 gerezd. fokhagyma • 1 ek. kókuszolaj a sütéshez A mártáshoz: • 2 dl sűrű joghurt • 1 cikk fokhagyma, reszelve Így készítsd: Keverd össze a mártás hozzávalóit, majd rakd félre. Egy kis tálban habverővel keverd jól össze a tojást, a borsot és a fokhagymát. Majd ebbe az alapba forgasd bele az előkészített káposztát, a hagymát és a kókuszlisztet. Forró serpenyőben kecés kókuszolajon süss palacsintákat a masszából a hagyományos módon. A fent írt mennyiség négy adagra elegendő. Tetejére görög joghurtot, tejfölt vagy fokhagymás mártást rakhatsz.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek