RETRO RÁDIÓ

Olcsó és diétás! Ennél jobb vacsora nincs itt a káposztapalacsinta

Létrehozva2019. 11. 07. 21:07

A káposztapalacsinta kiváló előétel vagy köret lehet húsok mellé, de ha csak rágcsálnivalóra vágysz, akkor is bátran fogyaszthatod! Íze a káposztás rétesre hasonlít, sóval, borssal szuper finom!

A káposztapalacsinta kiváló előétel vagy köret lehet, de ha csak nasizásra vágysz, akkor is bátran fogyaszthatod! Íze a káposztás rétesre hasonlít, sóval, borssal szuper finom!

Az ázsiai fogásokban nem véletlenül találkozunk oly sokszor a káposztával: Ez az egyik C- és E-vitaminban kivételesen gazdag zöldségféle, ráadásul kalcium és vastartalma is jelentős. A japánok rafinált módon a palacsintatésztába reszelik a káposztát, nyersen vagy dinsztelve. Így a palacsinta tésztájában a liszt nagy részét káposzta váltja ki, ezzel pedig lényegesen lecsökken a szénhidráttartalma.
Hozzávalók: A palacsintához: • 250 gramm káposzta, lereszelve • 1 kisebb hagyma, finomra vágva • 2 evőkanál kókuszliszt • 4 nagy tojás • 1 ek. szójaszósz • 1/4 tk. őrölt fekete bors • 3 gerezd. fokhagyma • 1 ek. kókuszolaj a sütéshez A mártáshoz: • 2 dl sűrű joghurt • 1 cikk fokhagyma, reszelve Így készítsd: Keverd össze a mártás hozzávalóit, majd rakd félre. Egy kis tálban habverővel keverd jól össze a tojást, a borsot és a fokhagymát. Majd ebbe az alapba forgasd bele az előkészített káposztát, a hagymát és a kókuszlisztet. Forró serpenyőben kecés kókuszolajon süss palacsintákat a masszából a hagyományos módon. A fent írt mennyiség négy adagra elegendő. Tetejére görög joghurtot, tejfölt vagy fokhagymás mártást rakhatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.