A káposztapalacsinta kiváló előétel vagy köret lehet, de ha csak nasizásra vágysz, akkor is bátran fogyaszthatod! Íze a káposztás rétesre hasonlít, sóval, borssal szuper finom!
Az ázsiai fogásokban nem véletlenül találkozunk oly sokszor a káposztával: Ez az egyik C- és E-vitaminban kivételesen gazdag zöldségféle, ráadásul kalcium és vastartalma is jelentős.
A japánok rafinált módon a palacsintatésztába reszelik a káposztát, nyersen vagy dinsztelve. Így a palacsinta tésztájában a liszt nagy részét káposzta váltja ki, ezzel pedig lényegesen lecsökken a szénhidráttartalma.
Hozzávalók:
A palacsintához:
• 250 gramm káposzta, lereszelve
• 1 kisebb hagyma, finomra vágva
• 2 evőkanál kókuszliszt
• 4 nagy tojás
• 1 ek. szójaszósz
• 1/4 tk. őrölt fekete bors
• 3 gerezd. fokhagyma
• 1 ek. kókuszolaj a sütéshez
A mártáshoz:
• 2 dl sűrű joghurt
• 1 cikk fokhagyma, reszelve
Így készítsd:
Keverd össze a mártás hozzávalóit, majd rakd félre.
Egy kis tálban habverővel keverd jól össze a tojást, a borsot és a fokhagymát.
Majd ebbe az alapba forgasd bele az előkészített káposztát, a hagymát és a kókuszlisztet.
Forró serpenyőben kecés kókuszolajon süss palacsintákat a masszából a hagyományos módon. A fent írt mennyiség négy adagra elegendő.
Tetejére görög joghurtot, tejfölt vagy fokhagymás mártást rakhatsz.