tóth gabi
Ismét divat a nyár örök finomsága, ne hagyd ki a cukkini tócsnit! Egészséges, finom és alig van benne szénhidrát. Elkészíteni pedig egyszerûbb, mint gondolnád!
Itt a nyár, tele a kerted cukkinivel? Mutatunk egy szuper receptet, ami csökkenti a készletet! Ha piacon szerzed be a cukkinit, úgy is jó, hiszen ez az egyik legolcsóbb nyári zöldség! Ráadásul nagyon egészséges is. Aki szereti, soha nem unja meg ezt a receptet! Előételnek, köretnek, vagy önálló fogásként, és nasinak is fogyaszthatod.
CUKKINI TÓCSNI:
1. Aprítsd fel a cukkinit aprító géppel, vagy reszeld le.
2. Helyezd a felaprított cukkinit egy konyhai törölközőbe, csavard ki belőle a levét.
3. Egy tálban dolgozd össze a többi hozzávalóval - leszámítva persze az olívaolajat!
4. Jól keverd össze, darabos masszát kapsz.
5. Serpenyőben hevíts 3 evőkanál olívaolajat. Készíts az összekevert masszából pogácsákat, ezeket helyezd a forró olajba.
6. A halmocskák tetejét nyomd le lapáttal, hogy lapuljon a tócsni. Így süsd meg mindkét oldalát, 3-4 percig, amíg arany barnára nem lesz.
Tipp:
Joghurttal is fogyaszthatod, adhatsz hozzá egy kis friss citromlevet, fokhagymát, fűszereket.
Jó étvágyat!