kulcsár edina
Már kapható a spanyol és a görög eper, de hamarosan érik a magyar is. Melegítsünk be a szezonra ezzel az epertakarékos muffinnal! Szuper ötlet a hétvégére, nagyon finom! De legjobb benne az, hogy nem hizlal!
Nincs az epernél finomabb és egészségesebb gyümölcs! Még ha édesnek is érzed, akkor sem hizlal. Mangántartalma ugyanis felpörgeti a zsírbontásért felelős enzimek termelődését,minél többet eszel belőle, annál karcsúbb leszel. Tökéletes választás diétához! Nemsokára megfizethető áron lehet kapni. Mi már készülünk a szezonra, ez a diétás recept most a nagy kedvenc! Mert a gyümölcsös desszerteknél nincs finomabb! Ráadásul ebben a sütiben alig van szénhidrát, garantáltan vigyáz az alakodra!
Knap Daniella receptje
Tészta:
Töltelék:
2-3 ek. Update1 eperdzsem
Díszítés:
250 g habtejszín (cukrozatlan!)
½ kupaknyi Update1 Lovely Sweet
2 tk. cukor nélkül készült eperdzsem (pl. Update)
kevés természetazonos ételszínezék
néhány szem eper
Így készítsd:
1. A muffin tésztához keverd ki a lágy vajat a porrá darált édesítőszerrel, a citromhéjjal és a vaníliarúd kikapart belsejével. Egyesével keverd bele a tojásokat, illetve 3-4 részletben az előre bekevert liszteket és a sütőport, majd végül két részletben a tejet is. Habverővel vagy robotgéppel keverj homogén tésztát.
2. A muffinpapírokba ¾ magasságig kanalazz a híg tésztából, így tedd formába. Muffinjaidat 200 fokra előmelegített sütőben a 15-20 perc alatt süsd készre.
3. Amikor a kész muffinok kihűltek, kalapjukat vágd le, középen alakíts ki egy kis mélyedést- ebbe kanalazz kevés eperlekvárt, az öblösödést kis darab tésztával zárd le.
4. A habdíszítéshez kevés édesítővel verd fel a tejszínt, ha már elég kemény a hab, keverj el benne egy 1 ek. pürésített Update1 eperdzsemet és egy pötty természetazonos ételszínezéket.
Nyomózsákkal nyomj a muffinokra csinos kupacokat a habból, ennek a tetejét eperszelettel díszítsd.
Tippek:
Fontos, hogy a tésztához vajat és NE margarint használj!
A sütőport ne adagold túl, mert akkor deformáltak lesznek a muffinok.
A muffinok kalapját azért kell levágni, mert az így kialakuló vízszintes felületen szépen megül a hab, nem csúszik le.
A sütési idő készülékfüggő, figyelj, nehogy fölülről megégjen a tészta!
A habot igazi tejszínből készítsd!
Habfixálót ne használj, mert cukrozottak.
A felvert habba a dzsemet és a színezéket már ne géppel, hanem mindig óvatosan, kézi habverővel forgasd bele.