Létrehozva: 2016.03.12.

Mennyei epres muffin: álomsüti a tavaszi diétához!

Már kapható a spanyol és a görög eper, de hamarosan érik a magyar is. Melegítsünk be a szezonra ezzel az epertakarékos muffinnal! Szuper ötlet a hétvégére, nagyon finom! De legjobb benne az, hogy nem hizlal!

Nincs az epernél finomabb és egészségesebb gyümölcs! Még ha édesnek is érzed, akkor sem hizlal. Mangántartalma ugyanis felpörgeti a zsírbontásért felelős enzimek termelődését,minél többet eszel belőle, annál karcsúbb leszel. Tökéletes választás diétához! Nemsokára megfizethető áron lehet kapni. Mi már készülünk a szezonra, ez a diétás recept most a nagy kedvenc! Mert a gyümölcsös desszerteknél nincs finomabb! Ráadásul ebben a sütiben alig van szénhidrát, garantáltan vigyáz az alakodra!

 

Epres töltött muffin

Knap Daniella receptje

Tészta:

  • 40 g zabpehelyliszt
  • 40 g Update1 Master mix
  • 30 g Updat1 Zero calories porrá darálva
  • 75 g lágy vaj
  • 50 g tej
  • 2 db tojás
  • 1/2 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1/3 citrom reszelt héja
  • 5 g sütőpor

  • Töltelék:
    2-3 ek. Update1 eperdzsem

    Díszítés:
    250 g habtejszín (cukrozatlan!)
    ½ kupaknyi Update1 Lovely Sweet
    2 tk. cukor nélkül készült eperdzsem (pl. Update)
    kevés természetazonos ételszínezék
    néhány szem eper


    Így készítsd:
    1. A muffin tésztához keverd ki a lágy vajat a porrá darált édesítőszerrel, a citromhéjjal és a vaníliarúd kikapart belsejével. Egyesével keverd bele a tojásokat, illetve 3-4 részletben az előre bekevert liszteket és a sütőport, majd végül két részletben a tejet is. Habverővel vagy robotgéppel keverj homogén tésztát.

    2. A muffinpapírokba ¾ magasságig kanalazz a híg tésztából, így tedd formába. Muffinjaidat 200 fokra előmelegített sütőben a 15-20 perc alatt süsd készre.

    3. Amikor a kész muffinok kihűltek, kalapjukat vágd le, középen alakíts ki egy kis mélyedést- ebbe kanalazz kevés eperlekvárt, az öblösödést kis darab tésztával zárd le.


    4. A habdíszítéshez kevés édesítővel verd fel a tejszínt, ha már elég kemény a hab, keverj el benne egy 1 ek. pürésített Update1 eperdzsemet és egy pötty természetazonos ételszínezéket.
    Nyomózsákkal nyomj a muffinokra csinos kupacokat a habból, ennek a tetejét eperszelettel díszítsd.

    Tippek:
    Fontos, hogy a tésztához vajat és NE margarint használj!

    A sütőport ne adagold túl, mert akkor deformáltak lesznek a muffinok.

    A muffinok kalapját azért kell levágni, mert az így kialakuló vízszintes felületen szépen megül a hab, nem csúszik le.

    A sütési idő készülékfüggő, figyelj, nehogy fölülről megégjen a tészta!

    A habot igazi tejszínből készítsd!

    Habfixálót ne használj, mert cukrozottak.

    A felvert habba a dzsemet és a színezéket már ne géppel, hanem mindig óvatosan, kézi habverővel forgasd bele.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek