tóth gabi
Reggelizz úgy, mint egy király! Kezdd a napot egy igazi energiabombával! Ne hidd, hogy órákat kell a konyhában töltened felkelés után.
A húspogácsával, rántottával és sajttal töltött kalácsokat gyorsan elkészítheted és egész napra megfelelő mennyiségű kalóriához jutsz. Ha mélyhűtött húspogácsát és leveles tésztát használsz a reggeli elkészítéséhez, gyorsabban kész lesz, mint gondolnád. A húspogácsát lecserélheted sonkára vagy szalámira és kipróbálhatsz többféle sajtot is. Zöldfűszereket, zöldséget és gyümölcsöt fogyaszthatsz mellé.
Hozzávalók:
Elkészítése:
1. A tojásokat egy tálban törd fel és keverd el.
2. A serpenyőt közepes lángon két percig melegítsd. A húspogácsákat helyezd a serpenyőbe és süsd 12-14 percig, majd forgasd meg és tedd ugyanezt a másik felükkel is.
3. Készíts a tojásokból egyszerű rántottát.
4. 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
5. Tiszta kézzel lágyan nyújts egy tésztaszeletet 5-6 cm szélességűre. Fektess rá egy szelet sajtot, húspogácsát. Két evőkanál rántottát is rakj a tetejére.
Húzd fel óvatosan a tészta két végét és fogd össze vele az összetevőket. Fedd be tésztával az egészet és görgesd át a kalácsokat, majd helyezd a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
6. Ismételd a műveletet addig, ahány darabot szeretnél készíteni.
7. Olvaszd meg a maradék vajat és kend meg a zsemlécskéket.
8. Süsd a töltött kalácskákat kb. 15-20 percig, amíg a zsemlécskék aranybarnák nem lesznek a tetejüktől az aljukig.
9. Hagyd kb. 10 percig hűlni.
Készíthetsz vegetáriánus verziót a receptből, ahol a húspogácsát párolt vagy sült zöldséggel, brokkolival helyettesítheted.