Létrehozva: 2016.08.20.

Íme, a legjobb karcsúsító vacsora: citromos-chilis csirke!

Igazi ínyenc csemege ez a sült! Pikáns, könnyû és izgalmas, az egész család odáig lesz érte.

Szerző Ripost

Ez a recept egy igazi izgalmas felüdülés a megszokott csirkés ételek között. Könnyű vacsora, hiszen a csirke tökéletes választás akkor is, ha diétázol.

 

De további jó hír az alakodnak, hogy a lime és a chili jó hatással van az emésztésedre, emellett pedig az immunrendszeredre is. De a legjobb: gyorsítják a fogyást! Ha viszont egyszerűen csak az ízélményre szeretnél koncentrálni, akkor is jó ötlet elkészítened, mert fantasztikusan finom!

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell vagy csirkecomb
  • 1/2 csésze friss citromlé
  • 2 lime reszelt héja
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 4 evőkanál friss koriander apróra vágva
  • 2 jalapeno apróra vágva
  • 5 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál chilipor
  • 1 teáskanál méz vagy 10 csepp Lovely Sweet édesítő
  • Így készítsd el

    1. Mosd meg és töröld szárazra a húst.

    2. A pác hozzávalóit keverd össze.

    3. Kend be egyenletesen a csirkét a páccal, és hagyd, hogy összeérjenek az ízek, vagyis tedd félre 2 órára.

    4. Legjobb, ha grillen készíted el, de serpenyőben vagy sütőben is megsütheted. Menet közben a koriandert és a fokhagymát is pótolhatod kissé, ha szeretnél frissebb, színesebb látványt és ízt kapni a megsült fűszerek mellé.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek