RETRO RÁDIÓ

Íme, a legjobb karcsúsító vacsora: citromos-chilis csirke!

Íme, a legjobb karcsúsító vacsora: citromos-chilis csirke!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 08. 20. 23:30

Igazi ínyenc csemege ez a sült! Pikáns, könnyû és izgalmas, az egész család odáig lesz érte.

Ez a recept egy igazi izgalmas felüdülés a megszokott csirkés ételek között. Könnyű vacsora, hiszen a csirke tökéletes választás akkor is, ha diétázol.

 

De további jó hír az alakodnak, hogy a lime és a chili jó hatással van az emésztésedre, emellett pedig az immunrendszeredre is. De a legjobb: gyorsítják a fogyást! Ha viszont egyszerűen csak az ízélményre szeretnél koncentrálni, akkor is jó ötlet elkészítened, mert fantasztikusan finom!

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell vagy csirkecomb
  • 1/2 csésze friss citromlé
  • 2 lime reszelt héja
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 4 evőkanál friss koriander apróra vágva
  • 2 jalapeno apróra vágva
  • 5 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál chilipor
  • 1 teáskanál méz vagy 10 csepp Lovely Sweet édesítő
  • Így készítsd el

    1. Mosd meg és töröld szárazra a húst.

    2. A pác hozzávalóit keverd össze.

    3. Kend be egyenletesen a csirkét a páccal, és hagyd, hogy összeérjenek az ízek, vagyis tedd félre 2 órára.

    4. Legjobb, ha grillen készíted el, de serpenyőben vagy sütőben is megsütheted. Menet közben a koriandert és a fokhagymát is pótolhatod kissé, ha szeretnél frissebb, színesebb látványt és ízt kapni a megsült fűszerek mellé.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.