Létrehozva: 2019.12.15.

Így készíts egészséges szaloncukrot otthon!

Érdemes karácsonyra saját, egészséges szaloncukrot készítened, így kicsivel kevesebb lelkiismeret-furdalásban lehet részed az ünnepek alatt! Ráadásul isteni csemege, szuper vendégváró, gyönyörű dísz a fán.

Szerző Fehér Virág

A karácsonyhoz és a karácsonyfához hozzátartozik a szaloncukor, nélküle elképzelhetetlen ez az ünnep. De az biztos, hogy egy diétázónak komoly fejtörést tud okozni, mit is ehet, hogy ne rúgja fel a diétát. Mutatunk most egy olyan receptet, mellyel finom, házilag készített, marcipános szaloncukor kerülhet a fára és a fa alá, mégsem kell aggódni a szénhidrát miatt.

Fotó: shutterstock

Hozzávalók:

  • 150 g finomra darált mandula
  • 100 g diétás édesítő
  • 1 nagy tojásból a tojásfehérje
  • 1/2 teáskanál mandulakivonat
  • 1 tábla cukormentes étcsokoládé
  • Így készítsd el:

  • Szitáld össze egy nagy tálban a mandulát és az édesítőszert.
  • Add hozzá a tojásfehérjét és a mandulakivonatot. Gyúrd össze simára, ez mindössze 1 percet fog csak igénybe venni, ezzel el is készült a marcipán.
  • Formázd ízlés szerint, használj bátran szilikonformát, hogy egyenletesek legyenek a szaloncukraid.
  • Mártsd bele az olvasztott étcsokoládéba, majd várd meg, amíg a csoki megszárad rajta.
  • Csomagold be és már mehetnek is a karácsonyfára!
  • Fotó: MTI

    A maradékot nyugodtan berakhatod fóliába tekerve a hűtőbe, és használd ha szükséged van rá más süteményekhez.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek