Ezt told a sütőbe krumpli helyett, ha diétázol
Nemcsak akkor kapsz így kedvet egy zöldséges vacsorához, ha diétázol. A szivárvány színeiben pompázó zöldségek mindenkinek meghozzák az étvágyát.
Tudtad, hogy minél színesebb egy étel, annál több tápanyaghoz juttatod a szervezeted? Ezt a finomságot fogyaszthatod magában, de húsok mellé köretnek is kiváló.
![]()
Rakj egy kivajazott tepsibe szépen egymás mellé egy sor piros kaliforniai paprikát, egy sor sárgarépát, egy sor sárga kaliforniai paprikát, brokkolit, cukkinit és a lilahagymát. Fűszerezd ízlésed szerint kaporral, zsályával vagy rozmaringgal és fél óra múlva finom vacsorát varázsolhatsz az asztalra.
![]()
Lássuk, hogyan hatnak rád a színes zöldségek!
Pirospaprika : védi ereidet
A piros gyümölcsök és zöldségek a likopin nevű antioxidáns anyagnak köszönhetik élénk színüket. Tumorellenes hatásúak és segítik a vörösvérsejtek szaporodását. Vérszegénységre kiválóak és serkentik a vérkeringést. Legfontosabb forrásaik a zöldségek közül a paradicsom, pirospaprika és a cékla.
Sárgarépa: fiatalon tart
A narancssárga zöldségek és gyümölcsök a béta-karotinnak, vagyis az A-vitamin provitaminjának természetes forrásai. A karotin megvédi sejtjeidet a szabad gyökök roncsoló hatásától és a káros UV-sugárzástól, segíti a szép barnulást, lassítja a bőr öregedését.
Sárgapaprika : energikussá tesz
A sárga ételek tele vannak C-vitaminnal. Így felvértezed magad a betegségek ellen és segíted a fertőzések leküzdését. Véd a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben, csökkenti a koleszterinszintet. A sárga paprika mellett a spárga és a káposzta tartalmaz sok C-vitamint.
![]()
Brokkoli, cukkini : méregteleníted szervezeted
A zöld színű zöldségek és gyümölcsök a legjobb méregtelenítők. Tisztítják a vért, hozzájárulnak a máj hatékony működéséhez. Szinte kimossák a szervezetedből a felgyülemlett káros anyagokat. Brokkoli, spenót, zöldbab, saláta, uborka, zöldborsó mindig kerüljön az asztalra!
Lilahagyma : a legerősebb antioxidáns
A sötétlila gyümölcsök a legjelentősebb antioxidánsok. Segítik a véráramba szállított tápanyagok eljutását a sejtekhez, erősítik és rugalmassá teszik az érfalat. A lilakáposztáról és a padlizsánról sose feledkezz meg!