tóth gabi
Egy perc alatt elkészül és pont annyira sós, édes és savanykás, ahogy te szereted. Szükségbõl egyszer elkészíted, aztán már soha többé nem veszel boltit.
Ne bánd, ha elfogyott a majonézed.
Eljött az ideje, hogy kipróbáld a házit.
Egy perc alatt elkészül, méghozzá nagyon egyszerűen. A hozzávalókat biztosan megtalálod a hűtődben. Egy remek konyhai mixer a segítségedre lesz abban, hogy gyorsan elkészítsd a saját ízlésednek tökéletesen megfelelő, egészséges majonézt.
1. A tojássárgát a mustárral jól keverd el. A pillanatkapcsolót használd ehhez, többször elindítva.
2. Öntsd hozzá a vizet, a sót, a citromot, és folyamatosan keverd.
3. Miközben forog, lassan töltsd hozzá az olajat.
4. A végső ízharmóniát az ízlésednek megfelelően állítsd be. Használj több vagy kevesebb sót, mustárt, citromlevet. Ha édesen szereted, cseppents bele kevés steviát.
5. Ha nagyon elszánt vagy, kipróbálhatsz különféle plusz ízeket. Keverj bele például curryt vagy cayenne-t, fokhagymát, kurkumát.
Bátran kísérletezz!
Mihez illik a legjobban?
Fogyaszthatod grillezett hússal vagy zöldséggel, finom még a reggeli tojásrántottához is. Mártogatósnak önmagában is remek, de felhasználhatod más egyéb mártáshoz alapnak.