tóth gabi
Maradj otthon, ne szaladj a boltba! Biztosan találsz a kamrában olyasmit, ami helyettesítheti. Mutatjuk, mivel érdemes próbálkoznod!
Ha van otthon egy flakon „bolti” citromleved, máris megvan a megoldás. Igaz, csak 50% citromot tartalmaz, így egy kicsivel több kell belőle, és kevésbé aromás, mint a frissen facsart citromlé, de a célnak megfelel.
A savas, enyhén citrusos ízű, száraz borok kiválthatják a citromlevet az ételben. Ha épp fel van bontva egy üveg Sauvignon blanc, máris kezdheted a főzést.
A narancslé valamivel édesebb, mint a citromlé, de az aromája hasonló, így akár az édes, akár a fűszeres receptekben kiválthatod vele a citromlevet – de a limonádéba is épp olyan jó.
Az ecet minden formája elég savas ahhoz, hogy a citromlevet igénylő receptekbe helyettesként beletedd. A borecet kicsit kifinomultabb, míg az ételecet erősebb, nyersebb ízű – épp ezért mindig vigyázz a mennyiségekkel.
Ha nő az ablakban egy cserép citromfű, vágj le belőle egy keveset, és máris mehet az ételbe – különösen, ha valamilyen húshoz kellett volna a citromlé.
Maradt pár citrompótló teaízesítő tabletta a konyhaszekrényben? Csak törd össze, keverd össze egy kevés vízzel, és kész is a citromlé-pótlék.