RETRO RÁDIÓ

Brutálisan finom a legújabb rántott hús: Trükkös panírral roppanós!

Brutálisan finom a legújabb rántott hús: Trükkös panírral roppanós!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 12. 01. 13:48

Liszt és olaj nélkül készült ez a szuper rántott hús! Isteni finom és végre lelkiismeret-furdalás nélkül ehetjük, mert ez tényleg egészséges változat!

Csodálatos illat, mesés íz. Ezt ígéri ez a fantasztikusan finom csirkesült, melynek különlegessége, hogy megjelenésre és ízre szinte megszólalásig olyan, mint a rántott hús, csakhogy ezt olyan alapanyagokba panírozod, melyek alig tartalmaznak szénhidrátot. Lisztnek nyoma sincs a bundában, szerepét finomra reszelt parmezánsajt vette át, ehhez kevered hozzá a csökkentett CH-jú morzsát.

Így a hús egészséges panírban sül ki, mégpedig minimális zsiradékkal!

Ennek a technikának nagy előnye, hogy a sajt miatt plusz ízt kap a hús, másrészt sokkal gyorsabban és egyszerűbben el is készíthető. Nem kell pepecselni a rétegekkel és a sütéssel, mindössze két lépés az egész!

Sajtpaníros csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 egész csontozott csirkemell
  • 8 evőkanál Mester morzsa
  • 5 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 3 evőkanál aprított petrezselyem zöld
  • 1 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál őrölt bors
  • 4 evőkanál olvasztott vaj
  • 3 evőkanál friss citromlé
  • 2 gerezd tisztított fokhagyma

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

2. Keverd össze egy mély tányérban a morzsát, a parmezánt, a sót, borsot és a petrezselymet.

3. Egy másik mélytányérban az olvasztott vajat a citromlevet és a préselt fokhagymát keverd össze.

4. A megmosott fél csirke melleket először a vajas keverékbe forgasd bele, majd következik a morzsás sajtos réteg.

5.  A "bepanírozott" csirkemelleket egy hőálló tepsibe téve tedd a forró sütőbe 40 percre. Kb. a sütési idő felénél kapcsolt 160 fokra  hőfokot. Fantasztikusan finom lesz!

Jó étvágyat!

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.