Ők azok: bemutatjuk Magyar Péter agyhalottnak nevezett EP-képviselőit

INSIDER
Létrehozva: 2018.02.09.

A hétvége legjobb ebédje: szalonnába került a fasírt

Vendégeket vársz? Vagy csak imádsz jókat enni? Ha a bacon a gyöngéd, akkor megtaláltad életed receptjét! Ha beleharapsz ebbe a finomságba, soha nem akarod majd másként elkészíteni.

Ezt a receptet főleg a bacon szerelmeseinek találták ki. De ha szereted a fasírtot akkor is érdemes kipróbálni, mert a baconba csomagolt fasírt nem fog kiszáradni sütés közben. Erről gondoskodik a szalonna mellett a grillezésben jártasak számára ismerős, a házi barbecue szószhoz hasonlító mustáros ketchup mártás is.

Előkészítés: 20 perc, sütés idő: 1 és ¼ óra.

Hozzávalók 6 pici adagra:

  • 1 közepes vöröshagyma, kockára vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, darálva (vagy zúzva)
  • 1 ek vaj
  • 70 dkg darált marhahús
  • 1 nagy tojás
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 1 csésze tej
  • 1 ek Worcester szósz
  • 1 tk kakukkfű
  • 6 szelet bacon szalonna
  • ½ csésze ketchup
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek csípős barna mustár
  • ½ csésze sült hagyma szilánk
  • Elkészítés:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Bélelj ki alufóliával egy tepsit, hogy majd könnyen el lehessen mosogatni.

    2. Egy serpenyőben, közepes lángon, olvaszd fel a vajat. Időnként átkavargatva, pirítsd benne illatozóra, világos barnára a hagymát. Ez 3-5 perc lesz. Vedd kicsire a hőt. Szórd bele a fokhagymát, és dinszteld 2-3 percig. Vedd le a tűzről.

    3. Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst, tojást, zsemlemorzsát, tejet, Worcester szószt, kakukkfüvet, a pirított hagymát és fokhagymát. A kezeddel dolgozd össze, de ne vidd túlzásba. Oszd 6 egyenlő részre, és formáld korong alakúra.

    4. A baconnal kerítsd körül a hús-korongokat. A korongok átmérője akkora legyen, hogy a bacon épp, hogy átérje, vagy egy kicsit egymásra hajtódjon. Ha biztosra akarsz menni, rögzítheted egy-egy fogpiszkálóval a végeket.

    5. Egy másik tálban keverd el a ketshupot a mustárral és a barna cukorral. Vond be egyenlően mind a 6 fasírt tetejét, majd szórd meg a ropogós, sült hagymával.

    6. Az előkészített sütőben süsd kb.1 óra és 15 percig. Ez alatt a bacon arany színűre sül.

     

    Tipp:

  • Sütő helyett grillezheted is a kis fasírtokat.
  •  Ha van nagyobb mélyedésű muffin tepsid, abba helyezve biztos, hogy megtartja a formáját. Mi több, még a belőle kisült finom zsír sem fog szétfolyni.
  •  Tálald párolt zöldbabbal és krumplipürével.
  •  

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek