kulcsár edina
A ropogós kekszet mindenki szereti egy finom reggeli habos kávé, egy délutáni csésze tea mellé. A házi változatnál pedig egyszerűen nincs finomabb!
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Két tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Egy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, sütőporral és szódabikarbónával. A puha vajat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást és a vanília kikapart magját és a reszelt narancs héját. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket, a zabpelyhet, végül a vörös áfonyát és a csokoládét is.
Evőkanálnyi masszából formázunk golyót és tegyük a sütőpapírral bélelt tepsire kissé kilapítva. Előmelegített sütőben 13-16 perc alatt süssük készre a kekszeket. Ha kihűlt, tegyük légmentesen záródó dobozba, ahol akár egy hétig is friss marad.