RETRO RÁDIÓ

Ezt edd a reggeli kávéd mellé, nem bánod meg!

Oatmeal cookies with cranberry and pumpkin seeds
Létrehozva2019. 09. 26. 06:50

A ropogós kekszet mindenki szereti egy finom reggeli habos kávé, egy délutáni csésze tea mellé. A házi változatnál pedig egyszerűen nincs finomabb!

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg apró szemű zabpehely
  • 30 dkg barna cukor
  • ½ db vaníliarúd
  • 1 db tojás
  • 1 marék vörös áfonya
  • 5 dkg apróra vágott keserű csokoládé
  • 1 narancs reszelt héja
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 g szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • Fotó: 123rf

    ELKÉSZÍTÉS:

    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Két tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Egy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, sütőporral és szódabikarbónával. A puha vajat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást és a vanília kikapart magját és a reszelt narancs héját. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket, a zabpelyhet, végül a vörös áfonyát és a csokoládét is.

    Evőkanálnyi masszából formázunk golyót és tegyük a sütőpapírral bélelt tepsire kissé kilapítva. Előmelegített sütőben 13-16 perc alatt süssük készre a kekszeket. Ha kihűlt, tegyük légmentesen záródó dobozba, ahol akár egy hétig is friss marad.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.