Létrehozva: 2020.05.14.

Ez az epres desszert minden olasz kedvence

A tavasz kedvenc gyümölcse az eper, a krémes desszertek kihagyhatatlan alkotóeleme! Készítsd el te is otthon ezt a finomságot, lepd meg a családot vele!

Epres kupola

Fotó: facebook

Hozzávalók:

  • 220 g eper
  • 180 g eper
  • 1/2 citrom leve
  • 1 ek. cukor
  • 250 g mascarpone
  • 120 g porcukor
  • 500 ml tejszínhab
  • 8 g zselatint
  • 1 kész kerek piskóta
  • Így készítsd el:

    1. Egy kupola formájú tálat bélelj ki fóliával. 200 g epret pucolj meg, mosd meg és vágd ketté. A tálba szépen helyezd el úgy őket, hogy teljesen lefedjék a tál alsó felületét.

    Fotó: facebook

    2. Egy másik tálba szórj bele 180 g apróra vágott epret, egy kis citrom levet, valamint 1 ek. cukrot. Keverd az egészet össze.

    3. Egy újabb tálba tedd bele a mascarponét, és a porcukrot, majd keverd hozzá az eperpürét botmixerrel.

    4. Óvatosan adj hozzá tejszínhabot, majd zselatint.

    5. A kész krém felét rakd rá a legelső tál eperre, majd nyomkodj a krémbe még néhány epret, és ismét tedd rá a maradék eperkrémet. Szépen egyenletesen terítsd szét.

    6. Egy kör alakú piskótát helyezz rá, úgy, hogy az tökéletesen lezárja a tálat. Fedd le fóliával, és tedd be a hűtőbe legalább 4 órára.

    7. Vedd ki a hűtőből a tortát, és egy tányér segítségével fordítsd meg.

    Jó étvágyat!

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek