tóth gabi
A tavasz kedvenc gyümölcse az eper, a krémes desszertek kihagyhatatlan alkotóeleme! Készítsd el te is otthon ezt a finomságot, lepd meg a családot vele!
Epres kupola
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Egy kupola formájú tálat bélelj ki fóliával. 200 g epret pucolj meg, mosd meg és vágd ketté. A tálba szépen helyezd el úgy őket, hogy teljesen lefedjék a tál alsó felületét.
2. Egy másik tálba szórj bele 180 g apróra vágott epret, egy kis citrom levet, valamint 1 ek. cukrot. Keverd az egészet össze.
3. Egy újabb tálba tedd bele a mascarponét, és a porcukrot, majd keverd hozzá az eperpürét botmixerrel.
4. Óvatosan adj hozzá tejszínhabot, majd zselatint.
5. A kész krém felét rakd rá a legelső tál eperre, majd nyomkodj a krémbe még néhány epret, és ismét tedd rá a maradék eperkrémet. Szépen egyenletesen terítsd szét.
6. Egy kör alakú piskótát helyezz rá, úgy, hogy az tökéletesen lezárja a tálat. Fedd le fóliával, és tedd be a hűtőbe legalább 4 órára.
7. Vedd ki a hűtőből a tortát, és egy tányér segítségével fordítsd meg.
Jó étvágyat!