Létrehozva: 2022.05.25.

Diéta a csillagjegyek szerint: Könnyebben és gyorsabban fogyhatunk

A hatékony fogyókúrához ismernünk kell erősségeinket és gyengeségeinket, melyet csillagjegyünk alapján tökéletesen megismerhetünk.

A horoszkópunk segítségével könnyen megérthetjük, hogy milyen étrend vagy diéta a legmegfelelőbb számunkra, így hatékonyabban és gyorsabban beindíthatjuk a fogyást. 


1. Akiket a tűz éltet

A Tűz száraz és értelemszerűen forró elem. Ezeket a tulajdonságokat hideg, folyadékban gazdag és nehéz ételekkel lehet hangsúlyozni. E jegyek szülötteinek érdemes kerülniük a serkentő ételeket és italokat, az alkoholt és a kávét, az erős fűszerezést, mert ezek csak szítják a szervezetben a „tüzet”. Az ételeket kevés olajjal készítsék el, és mérsékeljék a húsevést. A nyugtató és vértisztító hatású csalántea kifejezetten jót tesz nekik!

KOS (március 21-április 19.) 

A böjtre esküszik

A Kos jegy szülötte általában nem hajlamos a hízásra, de kényesen maximalista, és már egyetlen plusz kilótól is azonnal meg szeretne szabadulni. Éppen ezért hajlamos villámdiétákba kezdeni, de ez nem igazán tesz jót a szervezetének. A bonyolult étrendeket és a túlgondolt fogyókúrákat nem kedveli, ezért az optimális Kos-diéta feltétele az, hogy gyorsan eredményt hozzon és ne kelljen hozzá bonyolult recepteket elkészíteni. A különböző turmixdiéták és léböjtkúrák tökéletesek számára. 

Diétás ételei

- Hús: bárány, hal 
- Gyümölcs: grépfrút, görög- és sárgadinnye, málna, kivi 
- Gyógyító fűszerei: bors, hagyma, sáfrány, kapor, rozmaring, menta, koriander, kakukkfű

OROSZLÁN ((július 23-augusztus 22.) 

90 napos diétával biztos a siker

Diet.,Portrait,Woman,Wants,To,Eat,A,Burger,But,Stuck
Fotó: Shutterstock

Az Oroszlán ember kedveli a nagy lakomákat, és legszívesebben húst-hússal enne. Ennek a jegynek a szülötte képtelen arra, hogy éhezzen, már csak azért is, mert nem tud lemondani az élvezetekről. Számára a legsikeresebb módszer a szétválasztó diéta, amikor a fehérjéhez/szénhidráthoz csak zöldséget ehet, a gyümölcsöket pedig önmagában, fél órával az étkezés előtt tudja elfogyasztani. Így bőségesen szedhet a tányérjára, és nem kell szenvednie. 

Diétás ételei

- Hús: baromfi, marha, vadhúsok 
- Gyümölcs: alma, citrom, narancs, ananász 
- Gyógyító fűszerei: koriander, gyömbér, tárkony, ánizs, szegfűszeg, bazsalikom

NYILAS (november 22-december 21.) 

Az igazi ínyenc

A Nyilas igazi ínyenc, nyitott minden újdonságra, szeret utána olvasni az összes diétás lehetőségnek. Egy azonban biztos, az unalmas étrendek és a tiltólisták a kudarchoz vezető utat jelentik a számára. A megoldás tehát a reform-étrend: a megszokott finomságok diétás módon való elkészítése egyébként sem okoz gondot a számára, hiszen ő konyha művésze. Bátran kipróbálhatja a nyersétel diétát, vagy akár a paleolit étrendet is. 

Diétás ételei:
- Hús: sertés, pulyka 
- Gyümölcs: datolya, mangó, füge 
- Gyógyító fűszerei: kakukkfű, menta, petrezselyem, bazsalikom, citromfű, kapor

2. Akiket a víz éltet

A Víz elemek szülötteit leginkább meleg, száraz és könnyű ételekkel hozhatjuk egyensúlyba. Ezért érdemes kerülniük a nehéz, zsíros vagy olajos ételeket és a sok édességet. Fontos, hogy kevés kenyeret és sót fogyasszanak, mert ezek esetükben sokat árthatnak. Számukra fontos a vízhajtás, ezért érdemes a következő emésztést serkentő teákat kipróbálni: cickafark, csalánlevél, borókabogyó.

RÁK (június 22-július 22.)

Édesség nélkül nem megy

Egy Rák számára nincs nagyobb boldogság, mint egy tál frissen főzött étel, vagy egy finom házi sütemény. Az édességről nem szívesen mond le, ezért nem könnyű jó diétát találni neki. A legjobb, ha reggelire mindig bőségesen eszik, ebédnél és vacsoránál azonban már kerülje a szénhidrátokat. Ha fogyókúrázni kezd, diétás édességeket válasszon: házi gyümölcsös túrókrém, vagy a sült alma zabpehellyel remek desszert lehet. 

Diétás ételei

- Hús: hal, tengergyümölcsei 
- Gyümölcs: kókuszdió, szőlő, citrom, görögdinnye 
- Gyógyító fűszeri: citrom, mustár, kakukkfű, vanília, fahéj, torma, zsálya

SKORPIÓ (október 24-november 21.) 

Nagy mumus a jojó

A Skorpió szélsőséges jegy és ez a diétában is megmutatkozik. Hajlamos arra, hogy túl szigorú fogyókúrát tartson, aztán pedig váratlanul falni kezd, ezért erre a jegyre a legjellemzőbb a jo-jo effektus. Nagyon fontos, hogy megismerjen néhány étvágycsökkentő trükköt. Reggeli kávéját megszórhatja fahéjjal, mert ez remekül szabályozza az éhségért felelős inzulinszintet, de a lenmagot is kipróbálhatja, mivel ez az apró csodaszer képes eltelíteni a gyomrot. 

Diétás ételei: 
- Hús: tenger gyümölcsei, hal 
- Gyümölcs: grépfrút, görögdinnye, sárgabarack, alma 
- Gyógyító fűszerei: bazsalikom, koriander, mustár, torma

HALAK (február 19. - március 20.) 

Csipegetni is szabad

A Halak jegyű ember sajnos hajlamos a stressz-evésre és gyakran falatozik unalmában. Imád tévézés vagy beszélgetés alatt is nassolni. Vonzódik az egyszerű, természetes ételekhez, ezért a GI-diéta, a makrobiotikus étrend vagy az inzulinszétválasztó diéta egyaránt jó lehet. Szerezzen be egészséges csipegetnivalókat, magvakat, aszalt gyümölcsöket, hogy kedvére nassolhasson! Így hosszú távon is tartani tudja a diétát – ami pedig egyenes út az álomalakhoz!

Diétás ételei:

- Hús: hal, csirke, kacsa 
- Gyümölcs: datolya, füge, mangó 
- Gyógyító fűszerei: tárkony, kakukkfű, gyömbér, fokhagyma

3. Akiknek a Föld a lételemük

A Föld elem szülötteit sok folyadékkal és meleg ételek fogyasztásával hozhatjuk egyensúlyba. Érdemes sok lédús gyümölcsöt, salátát enniük, párolt zöldségféléket fűszerekkel ízesítve, mivel a sok fűszer növeli a „tüzet” a szervezetükben, és ezzel serkenti az emésztésüket. De néhány gyógytea, mint a bazsalikom és édeskömény is hasznos lehet a diétájukban.

Portrait,Of,A,Young,Woman,With,A,Bag,Full,Of
Fotó: Shutterstock

Bika (április 20-május 20.)

Korlátozás nélkül az igazi

A Bika rendkívül válogatós, szinte már finnyásnak mondható, ezért sosem fog olyan diétát követni, amelyben olyan ételek szerepelnek, amiket ő nem szeret. A súlyvesztés egyetlen módon érhető el: úgy, hogy kevesebbet eszik, de azért, mert kevesebbre is vágyik. Fontos lenne, hogy étkezés előtt húsz perccel mindig igyon meg egy nagy pohárvizet és egy nagy tányér salátával kezdjen, így biztos, hogy csökkenni fog az étvágya!

Diétás ételei:

- Hús: Marhahús 
- Gyümölcs: alma, szilva, banán, cseresznye, körte, narancs, citrom
- Gyógyító fűszerei: kapor, petrezselyem, menta, szegfűszeg, ánizs

Szűz (augusztus 23-szeptember 22.)

Szigorú tényekre alapoz

A Szűz jegyű nagyon precíz. Pontosan követi a diétás leírásokat, és nem ugrik bele buta diétákba. Leginkább a tudományosan már bizonyított módszereket kedveli, és szívesen kérik ki szakemberek és orvosok tanácsait is. Azonban néha túl szigorú önmagához, ezért időnként ebből kitörve falni kezd. Nagyon fontos lenne, hogy el tudja kerülni a jo-jo effektust, mert ez rossz hatással van az egészségére. 

Diétás ételei:

- Hús: borjú 
- Gyümölcs: sárgabarack, gránátalma, dinnye, eper, ribizli 
- Gyógyító fűszerei: vanília, babérlevél, fahéj

Bak (december 22-január 19.) 

Kalóriaszámolással célt érhet

A Bak nem kerít túl nagy feneket az étkezéseknek, ő azért eszik, mert éhes. Ennek ellenére hajlamos lehet a hízásra, mivel a stresszt általában nassolással vezeti le. Ám akármilyen diéta nem jó számára: szereti az egészséges, ám szigorú szabályokat felállító étrendeket, a könnyed diétákat ugyanis egyszerűen nem tudja komolyan venni. Ha túl megengedő az étrend, nem hisz a hatékonyságában, és folyton kileng, mondván: „úgyse ér semmit”. A kalóriaszámolást nem neki találták ki.

Diétás ételei:

- Hús: bárány, sertés 
- Gyümölcs: görögdinnye, sárgadinnye, alma, dió 
- Gyógyító fűszerei: ánizs, szegfűszeg, zsálya, petrezselyem, szerecsendió

4. Akiknek a Levegő a lételemük

A Levegő jegy könnyű, száraz és hideg. Ezt nehéz, lédús és meleg ételekkel lehet egyensúlyba hozni. A megfelelő ételek közé tartoznak az olajjal pirított zöldségfélék, rizs, zabpehely, kukorica és mindenféle olajos magvak. A nyers ételeket lehetőleg kerülni kellene. A Levegő elem rendszerint gyenge emésztését erős fűszerezéssel tudjuk javítani.

Ikrek (május 21-június 21.)

Csak egy szabályt kövessen

Az Ikrek képes a legnagyobb elánnal belevágni a fogyókúrába, mely mellett tűzzel-vassal kiáll, hogy aztán másnap egy egészen más diéta lelkes szószólója és követője legyen. Ez persze jojohoz és túlsúlyhoz vezethet. A jegy szülötte csak akkor lehet sikeres, ha elfogadja, hogy hajlamos a végletekre és képtelen szabályok szerint élni. Próbáljon meg csak egyetlen szabályra koncentrálni, mert azt még képes betartani. Határozza el például, hogy vacsorára minden nap már csak salátát eszik! 

fogyás, Mangó Gabriella, diéta, túlsúly
Fotó: Shutterstock

Diétás ételei:

- Hús: szárnyasok 
- Gyümölcs: gránátalma, datolya, dió 
- Gyógyító fűszerei: chili, bors, torma, szerecsendió

Mérleg (szeptember 23-október 23.)

Az ételkülönlegességek csábítják

Nincs még egy jegy, amelyik annyira kényes lenne az alakjára, mint a Mérleg. Számára a szépség a legfontosabb az élet minden területén, így neki minden étkezés ünnep. Persze emiatt aztán el is szalad olykor a ló. Diétája álljon különleges diétás ételekből. A Mérlegeknek legjobb egy saját fogyókúra, amelyet előre megterveznek, akár egy szép kis diétásnaplóban, képekkel, receptekkel, és tele van finom ételkülönlegességekkel!

Diétás ételei:

- Hús: kerülendő 
- Gyümölcs: alma, áfonya, banán, cseresznye, körte, málna, eper, datolya 
- Gyógyító fűszerei: szegfűszeg, ánizs, zsálya, tárkony, kapor

Vízöntő (január 20.-február 18.)

Csak semmi kötöttség

A fogyókúráktól egy Vízöntő képes depresszióba esni, hiszen komoly megpróbáltatás számára, ha mellőznie kell kedvenc ízeit. Így számára csak olyan diéta lehet megfelelő, amelyben helyet kapnak a desszertek és ínyencségek is.  A kötött étrend nem megfelelő a Vízöntőnek, ám a rendszerek követésében nagyon jó, így bármilyen olyan diéta, amelybe beilleszthetők a kedvenc ételei, alkalmas lehet a pluszkilók leadására. A GI-diéta vagy a mediterrán étrend pl. tökéletesen személyre szabható.

Diétás ételei:

- Hús: hal 
- Gyümölcs: sárgadinnye, gránátalma, őszibarack, 
- Gyógyító fűszerei: kakukkfű, menta, zsálya, vanília, petrezselyem

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír Oroszországból, ez mindent meg fog változtatni

origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

borsonline.hu

Támadás történt a kaposvári plázában: mutatjuk a fejleményeket

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

YESSS

Olaszország legkiválóbb múzeuma adott otthont a magyar alkotásoknak a Milan Design Week alatt

YESSS

Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

YESSS

Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

YESSS

Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

YESSS

Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

YESSS

Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

YESSS

Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot

YESSS

Ez a bikini lesz a nyár legnagyobb divatja