tóth gabi
A gofri a legtöbbünk fejében édes, tejszínhabos finomságként él. Mit szolnál hozzá, ha azt mondanánk, hogy reggelire is eheted, méghozzá sósan, szalonnával? Próbáld ki az ellenállhatatlan receptet!
Sokan ott rontják el a fogyókúrát, hogy már a reggelinél megpróbálnak spórolni a kalóriákkal, ezért inkább csak egy üres kávét isznak napindítónak. Így viszont farkaséhesen mennek ebédelni, és nagyobb valószínűséggel választanak valami laktató, kalóriadús fogást, mintha valamilyen finom és tápláló reggelivel kezdték volna a napot. Ráadásul az energiájuk is kevesebb lesz, mint reggelivel lett volna. Ha az egyik kedvenc édességed a gofri, próbáld ki sósan, vagy egy izgalmas, édes-sós kombinációban. A sós változathoz felhasználhatod a vacsoráról maradt krumplipürét is. Ha kihűl, már úgysem tudod újra melegíteni, így viszont nem kell kidobni, a reggeli gofri formájában tér vissza. Ha pedig valami egészen izgalmasat akarsz kipróbálni, a sós-szalonnás gofrira csepegtess egy kevés juharszirupot, vagy almaszószt. Hihetetlen lesz az ízhatás, nem véletlen, hogy a Tengerentúlon olyan népszerű ez az érdekes, egyszerre édes és sós kombináció.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Egy nagyobb tálban keverd össze alaposan a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.
2. Egy másik tálban keverd össze a tojást, a krumplipürét, a tejet és az olajat. Kanalanként keverd hozzá a lisztes keveréket, amíg sima, sűrű, mégis folyékony tészta nem lesz belőle.
3. A legvégén a hagymát és a szalonnát is add hozzá a gofri tésztájához, és keverd össze vele alaposan.
4. Gofrisütőben süsd aranybarnára. Egyszerre egy merőkanál tésztát tegyél a kivajazott sütőlapra, hajtsd rá a felső sütőlapot, és várd meg, amíg megsül.Tálald szalonnával megszórva, de az izgalmas, újszerű ízhatás kedvéért csepegtethetsz rá almaszószt vagy juharszirupot is a szalonna mellett.
5. A kész gofrik frissen tartó fóliába csomagolva egy-két napig elállnak. Reggel csak tedd be őket a kenyérpirítóba, hogy kicsit átmelegedjenek, és máris eheted.