Létrehozva: 2021.10.08.

Sós-ropogós szalonnás csoda: ezt a reggelit imádni fogja az egész család

A gofri a legtöbbünk fejében édes, tejszínhabos finomságként él. Mit szolnál hozzá, ha azt mondanánk, hogy reggelire is eheted, méghozzá sósan, szalonnával? Próbáld ki az ellenállhatatlan receptet!

Szerző Horváth Gabi

Sokan ott rontják el a fogyókúrát, hogy már a reggelinél megpróbálnak spórolni a kalóriákkal, ezért inkább csak egy üres kávét isznak napindítónak. Így viszont farkaséhesen mennek ebédelni, és nagyobb valószínűséggel választanak valami laktató, kalóriadús fogást, mintha valamilyen finom és tápláló reggelivel kezdték volna a napot. Ráadásul az energiájuk is kevesebb lesz, mint reggelivel lett volna. Ha az egyik kedvenc édességed a gofri, próbáld ki sósan, vagy egy izgalmas, édes-sós kombinációban. A sós változathoz felhasználhatod a vacsoráról maradt krumplipürét is. Ha kihűl, már úgysem tudod újra melegíteni, így viszont nem kell kidobni, a reggeli gofri formájában tér vissza. Ha pedig valami egészen izgalmasat akarsz kipróbálni, a sós-szalonnás gofrira csepegtess egy kevés juharszirupot, vagy almaszószt. Hihetetlen lesz az ízhatás, nem véletlen, hogy a Tengerentúlon olyan népszerű ez az érdekes, egyszerre édes és sós kombináció.

Krumplis gofri sósan, szalonnával

Nem csak tejszínhabbal, hanem sósan, szalonnával is nagyon finom! (Fotó: pixabay.com)

Hozzávalók:

  • Egy-másfél csésze maradék krumplipüré (tejjel, vajjal)
  • 1 csésze liszt
  • 1 csésze 1,5 százalékos zsírtartalmú tej
  • 2 nagyobb tojás
  • Negyed csésze apró kockákra vágott vagy lereszelt hagyma
  • 3 szelet bacon szalonna, megpirítva és összemorzsolva
  • A szalonna különlegesen finommá teszi a sós gofrit (Fotó: pixabay.com)

  • 5 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • A tetejére pirított, összemorzsolt bacon, és juharszirup (elhagyható)
  • Így készítsd el:

    Hamar elkészül, és napokig eláll! (Fotó: pixabay.com)

    1. Egy nagyobb tálban keverd össze alaposan a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.

    2. Egy másik tálban keverd össze a tojást, a krumplipürét, a tejet és az olajat. Kanalanként keverd hozzá a lisztes keveréket, amíg sima, sűrű, mégis folyékony tészta nem lesz belőle.

    3. A legvégén a hagymát és a szalonnát is add hozzá a gofri tésztájához, és keverd össze vele alaposan.

    Gofrisütőben süsd aranybarnára! (Fotó: pixabay.com)

    4. Gofrisütőben süsd aranybarnára. Egyszerre egy merőkanál tésztát tegyél a kivajazott sütőlapra, hajtsd rá a felső sütőlapot, és várd meg, amíg megsül.Tálald szalonnával megszórva, de az izgalmas, újszerű ízhatás kedvéért csepegtethetsz rá almaszószt vagy juharszirupot is a szalonna mellett.

    5. A kész gofrik frissen tartó fóliába csomagolva egy-két napig elállnak. Reggel csak tedd be őket a kenyérpirítóba, hogy kicsit átmelegedjenek, és máris eheted.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek