RETRO RÁDIÓ

Itt az őszi nagy levesdiéta, ezzel könnyen fogyhatsz!

Létrehozva2021. 10. 25. 08:30

A legújabb levesdiétának köszönhetően gyorsan és éhezés nélkül biztosan fogyhatunk. Ezeknek az egyszerű leveseknek a legfőbb titka, hogy a szervezetet kevés szénhidráthoz és kalóriához juttatják, ezért az energiát a zsírsejtekből kezdjük el felhasználni: A végeredmény pedig bombaforma!

Nincs annál egyszerűbb, mint a nyáron diétázni. Sokkal kevesebb ételt kívánunk, viszont több folyadékra van szüksége a szervezetünknek, ami hamarabb a telítettség érzetét kelti. A friss zöldségekből remek leveseket készíthetünk, melyek egészségesek, laktatóak, és biztosítják a szervezet számára a megfelelő mennyiségű folyadékot. Naponta háromszor étkezhetünk ebből kétszer diétás levest. Ráadásul még a nassolásról sem kell teljesen lemondanunk. Hét napon keresztül kövessük az alábbi mintaétrendet:

A REGGELI

Reggelente az alábbi variációk közül válogathatunk

  • 1,5 dl zsírszegény joghurt 10 dkg friss gyümölccsel fogyasztva.

  • - Vegyes saláta 25 dkg friss gyümölcsből, 1 evőkanál aprított mandulával megszórva.

    - Rántotta 2 tojásból, enyhén megsózva.

    EBÉD ÉS VACSORA

  • adag fogyókúrás leves. Csak annyit együnk, hogy jóllakjunk. Ne melegítsük fel az egész fazéknyi mennyiséget, hanem csupán annyit, amennyit egyszerre meg tudunk enni.
  • Fontos!

    Mindig melegen fogyasszuk, és sose kóstolgassuk csak úgy hidegen a fazékból. A meleg étel ugyanis jobban csillapítja az étvágyat, ráadásul a telítettség érzés is tovább tart.

    NASSOLNIVALÓK

     

    Naponta kétfélét engedélyezhetünk magunknak a következő listáról:

    - 10 dkg szőlő,

    - 1 nagy kivi,

    - 2 nyers sárgarépa, főtt tojás,

    - 1 dkg mandula,

    - 5 dkg félzsíros túró,

    - 3 dkg camembert sajt.

    A LEVESEK

    1. Sütőtökös csirkeleves

    2 szál újhagymát és 15 dkg sárgarépát felkarikázzuk, az 50 dkg sütőtök húsát és a 40 dkg csirkemellfilét kis darabokra, egy cukkinit hasábokra vágjuk. Egy fokhagymát finomra felaprítjuk. 25 dkg brokkolit rózsákra szedjük, vastag szárait felszeleteljük. 20 dkg paradicsom húsát felkockázzuk. A felforrósított olajban az új- és a fokhagymát megpároljuk. A levessel felöntjük, és felforraljuk. Hozzáadjuk a húst, a tököt és a babérlevelet, majd fedő alatt, közepes hőfokon kb. 12 percig főzzük. Beleszórjuk a zöldségeket, és további 5 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük. Petrezselyemzölddel díszíthetjük.

    2. Brokkoli-sárgarépa-leves

    6 dkg rizst pároljunk meg sós vízben, majd tegyük félre. Szeleteljünk föl 30 dkg megtisztított sárgarépát, pároljuk meg 2 teáskanál olajon. Öntsük fel 6 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet), majd adjunk hozzá 1 zacskó (45 dkg) mirelit brokkolit. Fedő alatt főzzük meg, ízlés szerint reszelt szerecsendióval is fűszerezhetjük. Végül tegyük bele a rizst. Esetleg kevés gépsonkával gazdagíthatjuk.

    3. Savanyúkáposzta-leves

    Tisztítsunk meg és daraboljunk fel 25 dkg burgonyát és 30 dkg piros húsú kaliforniai paprikát. Pároljuk meg 1 evőkanál olajon, hintsük meg pirospaprikával, majd adjunk hozzá 30 dkg kicsavart savanyúkáposztát. Öntsd fel 5 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet), végül főzzük puhára. Paprika- vagy paradicsompürével ízesítheted. Esetleg 1 teáskanál tejföllel ízesíthetjük még.

    4. Paradicsomos bableves

    1 fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát pároljunk meg 1 teáskanál olajban. Adjunk hozzá 1 kis felszeletelt cukkínit. 2 perc párolás után adjunk hozzá 1 kis doboz (40 dkg), hideg vízzel leöblített konzerv fehérbabot és 1 kis doboz (40 dkg) hámozott paradicsomot a levével együtt. Öntsd fel 2 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet). Friss bazsalkikomlevéllel, reszelt parmezánnal gazdagíthatjuk.

    5. Borsóleves

    2 teáskanál olajon pároljunk meg 4 szál, zöldjével együtt felkarikázott újhagymát. Adjunk hozzá 2 közepes, kockára vágott burgonyát. Pirítsuk meg, majd hintsük meg 1 teáskanál curry fűszerkeverékkel. Adjunk hozzá 8 dkg sárgaborsót, és öntsük fel 6 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet). 20 perc alatt főzzük puhára. Sóval, borssal, Tabasco-mártással, friss tormával, gyömbérrel ízesíthetjük.

    6. Káposzta leves

    3 darab közepes hagymát, 1 darab zöldpaprikát, 2 darab sárgarépát, 1 darab zellergumót vagy 3 szál friss zellerlevelet, 1 fél fej édeskáposztát apróra vágva, 1 darab leveskockát, petrezselymet, bazsalikomot apróra vágva, 1 kis konzerv paradicsompürét nagy fazékba tesszünk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Sóval, borssal, curryvel ízesítjük. 10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot, 20–30 percig lassú tűzön puhára főzzük.

    7. Ázsiai zöldséges tésztaleves

    2 szál sárgarépát, 2 zöldpaprikát és 1 nagy fej hagymát vágjunk csíkokra és pároljuk meg 2 teáskanál olajon. Öntsük fel 5 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet), és főzzük nyolc percig. Borssal ízesíthetjük. 1 zacskó vietnami vagy kínai zacskós levesből vegyük ki a tésztát, és tegyük a levesbe. Főzzük további 2 percig. Tálaljuk 1 evőkanál petrezselyemmel, szezámmaggal megszórva.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.