Létrehozva: 2021.08.25.

Így grillezd a sajtokat, hogy ne folyjon szét

Még javában tart a kerti sütögetések ideje, ám a sajt grillezése sokaknak alaposan feladja a leckét. Hiszen vagy gumiszerű, vagy túlságosan folyós lesz a végeredmény. Pedig kár lenne kihagyni ezt a finomságot, mutatjuk a trükkjét!

Tombol a grillszezon, ám a sajtok méltatlanul alacson számban képviseltetik magukat a fogások között. Hogyne, hiszen a sajt grillezése nagyon rosszul is elsülhet, nem csoda, ha sokan meg se próbálkoznak vele. Pedig vétek lenne kihagyni ezt a sült ínyencséget, hiszen, ha jól csinálják, mennyei a végeredmény. Akárcsak a húsok, a sajt grillezése is igényel némi felkészülést és odafigyelést; mutatjuk, mitől lesz igazán finom és omlós a végeredmény!

Fotó: GettyImages

A kívül aranyszínű, ropogós, belül lágy sajt titka első körben a megfelelő fajta kiválasztása; hiszen sokszor azért lesz folyós, vagy épp ellenkezőleg, ehetetlenül rágós, mert nem a megfelelő sajt került a rácsra. Lehet kapni kerti sütögetéshez kimondottan erre a célra készült grillsajtot, de ha igazi különlegességre vágysz, akkor a hagyományos fajták között is találhatsz megfelelőt. Alacsony zsírtartalmú, félkemény sajtokat keress, a füstölt sajtokat is érdemes megnézned, hiszen fantasztikus ízük lesz a grillezéstől.

Fotó: GettyImages

Kevesen tudják, hogy a nemespenész-kéreg miatt a camembert kimondottan jól süthető rácson, ám arra figyelni kell, hogy ne villával, hanem lapáttal fordítsd meg, hiszen előbbi megsérti a penészréteget, és kifolyhat a sajt lágy, belső része. Érdemes megpróbálkozni a gomolya sajttal is, ám ezt ne a rácsra tedd, hanem tárcsára vagy serpenyőbe. Előbb forrósítsd fel a serpenyőt tűzforróra, majd tedd bele a sajtot, és csak akkor fordítsd meg, amikor már vastag kéreg került rá. Így biztosan nem fog szétesni.

Fotó: Shutterstock

A fajta kiválasztásán kívül még van néhány dolog, amire érdemes figyelned, például a legtöbb sajtot egy-két centi vastag szeletekre kell vágni, hogy tökéletes legyen a végeredmény. Kivétel a camembert, amit egyben kell megsütni. Fűszerezés után tedd a rácsra a sajtszeleteket, és két-három percig hagyd rajta. Arra mindig ügyelj, hogy a forgatásnál ne sértsd meg a sajtot, hiszen ettől egy pillanat alatt szétfolyhat; mindig forgatólapátot használj. Ha ezeket a szabályokat betartod, mennyei grillezett sajtokat süthetsz a húsok, zöldségek mellé.

Fotó: Shutterstock

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Franciaország szerint Ukrajnának nincs más választása

origo.hu

Amerikai OnlyFans-sztárpárról készít filmet a magyar rendező

magyarnemzet.hu

Jürgen Klopp megdöntötte negatív csúcsát a Liverpool élén, el is szaladt

ripost.hu

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

vg.hu

Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

origo.hu

Cserpes Laura bikiniben búcsúzott az Ázsia Expressztől

travelo.hu

Videó: Romantika a fellegekben - A pilóta az utasok előtt kérte meg a légiutas-kísérő kezét

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

YESSS

Olaszország legkiválóbb múzeuma adott otthont a magyar alkotásoknak a Milan Design Week alatt

YESSS

Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

YESSS

Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

YESSS

Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

YESSS

Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

YESSS

Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

YESSS

Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot

YESSS

Ez a bikini lesz a nyár legnagyobb divatja