
Tombol az eperszezon és ezt a gyümölcsöt mindenki imádja. Készíts belőle finomságokat, adunk néhány jó ötletet!
Az eper tényleg csak néhány hétig érik, így ha nagy rajongója vagy, érdemes eltenni belőle télire. Szerencsére nem csak lekvárnak teheted el, mutatunk néhány más módot is, hogyan érdemes tartósítani ezt a finomságot.
Eper aszalása

Hozzávaló:
Így készítsd el:
Eperszörp

Hozzávalók:
Így készítsd el:
- Mosd meg az epret.
- Rakd bele egy edénybe, adj hozzá cukrot, majd a kezeddel nyomkodd szét, és forrald fel a gyümölcsöt.
- Egy szűrőbe kanalazd bele a felforrt epret, mozgasd meg, hogy a leve lecsöpögjön egy másik edénybe.
- Add hozzá a tartósítót és 3 dl vizet. Forrald tovább, amíg csomómentes nem lesz.
- Tölcsér segítségével töltsd bele üvegekbe. 10 percig hagyd nyitva, csak utána zárd le. Ha habos lesz a teteje, akkor majd első használatnál finoman rázd meg!
Epres jégkocka

Hozzávalók:
A jégkockatartó aljára tegyél egy kis epret, reszelve, szétnyomva vagy félbevágva. De tetszés szerint egybe is belehelyezheted. Töltsd meg vízzel, és tedd a mélyhűtőbe. Koktélokhoz, limonádékhoz remek.




