tóth gabi
A maximális élvezethez 7 lépést kell követni a nagy forróság alatti fagyizás közben.
A nyár slágere a fagylalt, ezt mindenki tudja, ám azt már kevesen, hogy hét lépés kell a maximális élvezet eléréséhez közben. Dr. Sarah Kemp, tudós és ízszakértő, megalkotott egy képletet, ami leírja az érzékszervi élmények kihasználását – figyelt fel rá az Origo. Ehhez hét könnyen betartható lépést is megosztott.
1. Vegyük ki a fagylaltot a mélyhűtőből, és hagyjuk 15 percig a pulton. A legjobb, ha -14 fokos. Ekkor lágyabbá válik, felszabadulnak az ízmolekulák, ráadásul nem kell agresszívan nekiesni a kanállal.
2. Egy teáskanállal vegyünk ki egy falatka fagylaltot.
3. A kanalat fejjel lefelé tegyük a szánkba, hogy a fagyi először a nyelvhez, az ízlelőbimbókhoz érjen.
4. Forgassuk meg a fagylaltot a szánkban, figyeljünk a hidegérzetre és a krémes textúrára.
5. Lélegezzünk be a szánkon keresztül.
6. Tartsuk a fagylaltot a szánkban 12 másodpercig, hogy megtapasztaljuk a maximális ízélményt.
7. Ismételjük meg ezt a műveletet minden egyes kanálnál. Így kiélvezhetjük a teljes ízt.