RETRO RÁDIÓ

Te is rosszul etted eddig a fagyit? Íme 7 lépés, amit követni kell

Te is rosszul etted eddig a fagyit? Íme 7 lépés, amit követni kell
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2020. 06. 01. 18:40

A maximális élvezethez 7 lépést kell követni a nagy forróság alatti fagyizás közben.

A nyár slágere a fagylalt, ezt mindenki tudja, ám azt már kevesen, hogy hét lépés kell a maximális élvezet eléréséhez közben. Dr. Sarah Kemp, tudós és ízszakértő, megalkotott egy képletet, ami leírja az érzékszervi élmények kihasználását – figyelt fel rá az Origo. Ehhez hét könnyen betartható lépést is megosztott.

Fotó: 123rf

1. Vegyük ki a fagylaltot a mélyhűtőből, és hagyjuk 15 percig a pulton. A legjobb, ha -14 fokos. Ekkor lágyabbá válik, felszabadulnak az ízmolekulák, ráadásul nem kell agresszívan nekiesni a kanállal.

2. Egy teáskanállal vegyünk ki egy falatka fagylaltot.

3. A kanalat fejjel lefelé tegyük a szánkba, hogy a fagyi először a nyelvhez, az ízlelőbimbókhoz érjen.

4. Forgassuk meg a fagylaltot a szánkban, figyeljünk a hidegérzetre és a krémes textúrára.

5. Lélegezzünk be a szánkon keresztül.

6. Tartsuk a fagylaltot a szánkban 12 másodpercig, hogy megtapasztaljuk a maximális ízélményt.

7. Ismételjük meg ezt a műveletet minden egyes kanálnál. Így kiélvezhetjük a teljes ízt.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.