3 hónapja

Megnyílt Budapest első levendulaparkja

Éjjel-nappal, bringával és kutyával is látogatható.

Szerző Ripost

Eddig Tihany volt a levendula hazája, hiszen az 1920-as évek közepén Bittera Gyula – korának neves gyógynövényszakértője – itt telepítette Magyarországon az első levendula ültetvényt. Most azonban Újpesten a Szilas patak mellett megnyílt Budapest első levendulaparkja. 

Fotó: Metropol

A parkban 5800 tő levendula és 1800 egyéb évelő növény várja a pihenni és romantikázni vágyókat. A helyszín nem csupán a levendula illatával kápráztat el, de a kis kertben sétálóösvények, szelfi- és pihenőpontok, lila padok, fehér ülőkavicsok, pergolák is várják azokat, akik egy picit szeretnének kiszakadni a szürke hétköznapokból. A kicsiny teret este sem zárják be, hiszen a napelemes térlámpáknak köszönhetően naplemente után is csodálatos látványt nyújt. 

Budapest új terecskéje kerékpárral is megközelíthető és kutyával is látogatható, csupán azt kérik, hogy a házi kedvencek ne szaladjanak be a virágok közé. Bárkinek eszébe juthat a kérdés: de mi lesz a levendulákkal? Az elhullott virágokból az Újpesti Szociális Foglalkoztató megváltozott munkaképességű dolgozói készítenek majd illatzsákokat.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!