Létrehozva: 2022.06.09.
Módosítva: 2022.06.09.

Elvarázsolta Soltész Rezsőt Hajdúszoboszló

Magyarország egyik legnépszerűbb üdülőhelye, ahol Európa legnagyobb fürdőkomplexuma is található, teljesen lenyűgözte Soltész Rezsőt. Az énekes szerint hihetetlen mértékben fejlődött Hajdúszoboszló, amióta utoljára itt járt. Erről és az élményeiről is mesélt a Ripostnak az énekes.

Hajdúszoboszló az Alföld legismertebb fürdővárosa, nemzetközileg is jegyzett egészségturisztikai üdülőhely. Jelentősége országos viszonylatban is kiemelkedő, amit jól mutat, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján az összes vendégéjszakát nézve a település az első három helyezett között van. 

Fotó: Hevesi Norbert H1Studio


Az énekes benevezett a vízi gyógytornára

Soltész Rezső énekes, dalszerző és szövegíró, aki már több mint ötven éve van a pályán, korábban is járt Hajdúszoboszlón, ám akkor nem volt lehetősége arra, hogy élvezze a kényeztetést.

- Ez nekem most egy „újkori” Hajdúszoboszló, rengeteget fejlődött a város. Most pihenni érkeztem, amit a gyógykezelések jól kiegészítettek 

– mondta lapunknak Soltész Rezső. Az énekes szerint a masszázs volt az, ami fantasztikus módon hatott rá.

- Nagyszerű élmény volt! Elképzelhető, hogy a július 16-i hajdúszoboszlói koncertem előtt is elmegyek egy masszírozásra – mosolyodott el az énekes.

Soltész Rezső Hajdúszoboszlón is ad koncertet. Fotó: Hevesi Norbert H1Studio

Hajdúszoboszlót persze nem véletlenül kedvelik ilyen sokan. Itt található Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, emellett mindenki megtalálja a kedvének és pénztárcájának megfelelő szállást. Elhelyezkedéséből adódó kiváló fekvése is turistacsalogató. Az egész éves programkínálatról már nem is beszélve! Soltész Rezső azon is meglepődött, hogy a fürdőn kívüli gyógykezelések rendszere milyen profin van kiépítve.

- Több hotel is rendelkezik saját gyógyfürdő részleggel a városban. Jómagam többféle kezelést is kipróbáltam, így például a sószobát, sőt vízi gyógytornán is részt vettem – árulta el az énekes.

 

Kalandcsúszdák biztosítják az adrenalinfröccsöt

Hajdúszoboszló nem véletlenül kapta a „felüdülőhely” becenevet. Itt minden korosztály megtalálja azt, amire vágyik, amitől felüdül: az idősebbek, gyógyulni vágyók, a fiatalabbak, családos szórakozást keresők vagy az egészségtudatos, aktív programokat kedvelők is.

Fotó: Hevesi Norbert H1Studio

Az Aqua-Palace fedett élményfürdő három szintjén egész évben élményelemekkel felszerelt tematikus fürdők világa várja a látogatókat, akár rossz idő esetén is. A gyógyfürdőben három fedett - 32, 36, 38 C hőfokú - és négy nyitott gyógyvizes medence közül választhatnak a fürdőzők. Van szauna, súlyfürdő, iszappakolás, kádas fürdő is. A Strandon pedig a 6200 négyzetméteres vízfelületével Közép-Európa legnagyobb épített medencéjének számító Mediterrán tengerpart található.

Az Aquapark extrém zónájában 6 új, izgalmas kalandcsúszda biztosítja az adrenalinfröccsöt. Ezek a csúszdák 16 méter magasról indulnak. Összesen 15 óriáscsúszda vehető igénybe az Aquaparkban.

 

Soltész Rezső kipróbálta a városnéző nosztalgiavonatot is

Visszaintegetett a járókelőknek a hajdúszoboszlói nosztalgiavonatból. Fotó: Hevesi Norbert H1Studio


Azok sem fognak csalódni, akik a fürdőzésen túl kulturális élményeket keresnek Hajdúszoboszlón. A városközpontban érdemes meglátogatni a Bocskai István Múzeum Fejedelmi Kincstár nevű új épületét, ahol a hajdúkat Szoboszlóra telepítő Bocskai István erdélyi fejedelem koronájának és jogarának a nemes és hiteles másolatait is meg lehet nézni. A múzeum másik két épületében további három állandó kiállítás tekinthető meg: Szoboszló Öröksége, Hagyományok Hajdúszoboszlón, illetve a Retró ’70 –’89. 

- Mi is sokat sétáltunk a városban, láttuk, hogy a Mátyás Király sétányt éppen most építik. Az embereken látszott, hogy mindenki lazít és élvezi, hogy végre itt a nyár. Kipróbáltuk a városnéző nosztalgiavonatot, a Dotto-t is – mondta Soltész Rezső. Ha már Hajdúszoboszlón járt, egy minikoncertet is adott.

- Nagyon örültem, hogy ilyen sokan eljöttek, az pedig különösen jólesett, hogy kedvező volt az új dalaim fogadtatása. Minden találkozás a közönséggel hatalmas feltöltődés számomra – mondta lapunknak Soltész Rezső.

 

Tovább bővült a fürdőkomplexum

A Hungarospa fürdőkomplexum legújabb egysége a Prémium Zóna. Európa legnagyobb fürdőkomplexuma a tavalyi évben bővült egy szabadtéri wellness fürdővel, ahol további 2500 négyzetméteres vízfelület várja a látogatókat. Az ezer fő befogadására alkalmas Prémium Zóna egy világ körüli utazásra is hív: a Plitvicei-tavak inspirálta medencében vízesés, az Amazonas hangulatát felidéző részen galériákon elhelyezett jakuzzik, a Tahiti-medencében pedig vízi bár is helyet kapott. Van sodrófolyosós medence, pezsgőágy és gyerekmedence is, valamint érdemes a zóna ételkínálatát is felfedezni, több prémiummenü közül választhatunk.

Fotó: Hevesi Norbert H1Studio

 

Koncertek is várják a turistákat

A nyári időszakban számos koncert lesz a Szabadtéri színpadon. Július 16-án Soltész Rezső, július 23-án Csík Zenekar lép fel.

Fotó: Hevesi Norbert H1Studio

 Júliustól augusztusig több alkalommal is gyermek animációk várják a kicsiket és szüleiket a Hungarospa fürdőkomplexumban. A hajdúszoboszlói sportrepülőtéren változatos családi programok színesítik az itt töltött időt. A hagyományos fesztiválok idén is színes programkínálatot biztosítanak. Június 16-19. között Nemzetiségi Kulturális - és Gasztro Fesztivál lesz, július 23-24. között jön a XXVI. Szoboszlói Folkhétvége, július 29-31. között a Kösely Kupa Díjugrató Lovasverseny keretében a régió egyik legszínvonalasabb lovasversenye várja a vendégeket a hajdúszoboszlói sportrepülőtéren, míg augusztus 5-7. között a Szoboszlói Dixieland Napok keretében fellépő dixie és jazz zenekarok gondoskodnak a szórakozásról. 

A cikk a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. támogatásával készült. Látogasson el Hajdúszoboszlóra!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója - fotók

origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

borsonline.hu

Ők a 7 leggondoskodóbb csillagjegyek! Te köztük vagy ?

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Erre vártak a magyar autósok: Jelentős árcsökkenés jön a benzinkutakon, ekkor érdemes tankolni

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÚTISÚGÓ

Filmes élményre vágysz itthon? Ezek a hazai programok viszik az Oscart

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!