Ősszel is megtelnek a wellness-szállodák

Ősszel a külföldi utazások szinte teljesen ellehetetlenültek, így jelenleg nagyobb volumenű határon túli pihenésre jelenleg csak azok vállalkoznak, akiknek hazaérkezés után a 10 napos karantén vagy a 2 negatív koronavírusteszt költsége nem okoz problémát.

Szerző ÚTISÚGÓ

Így a belföldi turizmus ősszel is csúcsokat dönthet majd vidéken, ezért a termálvizes gyógyfürdők mellett a borvidékek és a karácsonyi ünnepkörben az adventi vásárok is felkapott úti célnak számíthatnak.

Ősszel hagyományosan előtérbe kerülnek a magyarországi wellness- és gyógyfürdők, de a kialakult helyzet miatt idén még nagyobb érdeklődés mutatkozik irántunk. A legtöbben 35 – 50 forint közötti értékben foglalnak szállást félpanzióval, de idén ősszel egy zalakarosi wellnesshétvégét (https://www.utisugo.hu/wellness/szallas) például már 30 000 forint alatt is foglalhatunk az ÚtiSúgó.hu-n – mondta Pozsonyi György a portál igazgatója.

Forrás: Pixabay

Az október elsejével meghosszabbított határzárak miatt jelenleg belföldön utazik a magyarok túlnyomó többsége, hiszen külföldi nagy körutazásra csak kevesen vállalkoznak, a közeli desztinációk esetében pedig nehezen vállalható a 10 napos karantén vagy a 2 negatív PCR-teszt költsége a hazaérkezést követően mondta a Zseppelin Utazási Iroda irodavezetője.

„Hazánk nagyon szerencsésnek mondhatja magát abból a szempontból, hogy a gyógyfürdők tárháza szinte határtalan, számtalan kedvező adottságú gyógyvizünk van, amit szeretnek is az emberek. Már most rengetegen foglalnak Sárvárra, Gyulára, Harkányba, Makóra, Cserkeszőlőre vagy épp Hajdúszoboszlóra, a wellnesspihenésüket pedig sokan összekapcsolják gasztronómiai élvezetekkel is, hiszen a magyar emberhez a legközelebbi út a hasán keresztül vezet” – magyarázta a szakember.

Forrás: Pixabay

Várakozásaik szerint a borvidékeken, így a Balaton-felvidéken, az Alpokalján, Villány és Szekszárd környékén és nem utolsósorban a Bükk lejtőin is jelentős lesz majd a turizmus az elkövetkező őszi, kora téli hónapokban, majd az adventi és karácsonyi időszakban nagyobb hangsúlyt kapnak a belföldi nagyvárosok adventi vásárai.

Érdemes már most kinézni és lefoglalni a karácsonyi családi pihenést: https://www.utisugo.hu/karacsony/szallas, hiszen lemondás esetén a szálláshelyek most még rugalmasabbak.

Szerző ÚTISÚGÓ

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!