5 ok, hogy miért utazz el Salzburgba

Salzburg csak pár órás autóútra fekszik Magyarországtól. A csodás természeti környezete és a hangulatos belvárosa tökéletes helyszín egy adventi hétvégi kiruccanásra.

Szerző Fehér Virág

Most hoztunk öt okot, amiért neked is el kell látogatnod ebbe a lélegzetelállító osztrák városba, Salzburgba.

1. Karácsonyi vásárok

A mesés barokk épületek között a távolban az Alpok hófödte csúcsait is megcsodálhatjuk, miközben kortyolgatjuk a forralt borunkat. El sem tudunk ennél szebb karácsonyivásár-helyszínt képzelni.  

2. Mozart

A klasszikus zene kedvelőinek Mozart szülővárosa kötelező állomás. Megtekinthetjük a híres zeneszerző szülőházát, ahol egyórás séta keretében ismerhetjük meg Mozart korának világát. Érdemes ellátogatni a táncmesterházba is, ahol a Mozart család érkezése előtt Lorenz Spöckner táncórákat tartott a fiatal nemeseknek, hogy ezzel segítse felkészülésüket az udvari életre. 

3. Zene

A Mozart-örökség és a klasszikus zenei koncertek mellett több jazzbár is üzemel a városban, ahova a világ minden tájáról érkeznek neves előadóművészek koncertezni.   

4. Építészet és történelem

Salzburg 1997-ben került föl az UNESCO Világörökségi Listájára. Rengeteg történelmi emlék és építészeti remek várja a látogatókat. A város legrégebbi dokumentált épülete az 5. századból származik. Városlátogatásunkból nem maradhat ki a Hohensalzburg várának felkeresése, a Mirabell-kastély és a Getreidegasse épületei közötti séta.

5. Alpok

Miután felfedeztük a várost, a karácsonyi hangulat nem maradhat el egy kis „havas” élmény nélkül. Menjünk föl a hegyekbe, vagy csodáljuk meg a közeli kisvárosokat. St Gilgen, Anif, vagy Werfen település eszméletlen látványt kínál.

Szerző Fehér Virág

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!